Sivas’ta Göktürk-2 Uydusuna Destek Eylemi

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle uzaya fırlatılan Göktürk-2 uydusuna karşılık ODTÜ Üniversitesi’nde bir grubun yaptığı eyleme tepki olarak Sivas’ta temsili olarak 2 bin 71 adet dilek balonu uçuruldu.

Sivas’ta Göktürk-2 Uydusuna Destek Eylemi
Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, temsili olarak üzerine gölge düşürülmeye çalışılan Göktürk-2 uydusunu tekrar gündeme taşımayı amaçladıklarını söyledi.

ODTÜ’de yapılan eylemi üstü kapalı eleştiren Toraman, “Gündem içerisinde olumsuz şeylerle karşılaşmak istemiyoruz. İnşallah diğer arkadaşlarımızda bu tip hareketlerle gündeme gelmeye çalışırlar.” dedi.

Etkinlikte vatandaşlar ellerinde taşıdığı pankartlarla Göktürk-2 uydusuna desteklerini ortaya koydu. Kongre müzesi bahçesinde gerçekleşen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Ak Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen programda üniversite öğrencileri tarafından aynı anda havaya bırakılan dilek balonları ilgi çekti. Yaklaşık iki yüzü aşkın üniversitelinin katıldığı etkinliğe vatandaşlarda ilgi gösterdi. Vatandaşlar, tarihi alanda ünlü gangnam style şarkısı eşliğinde dilek balonlarını gökyüzüne bıraktı. Toraman, Ak Parti Gençlik Kolları olarak 2 bin 71 adet dilek balonlarını gökyüzüne bıraktıklarını belirterek, “Burada temsili olarak üzerine gölge düşürülmeye çalışılan Göktürk-2 uydusunu tekrar gündeme taşımayı amaçladık. Çok sayıda vatandaşımız ve genç arkadaşımız programa eşlik ettiler. Gökyüzüne binlerce balon bıraktık. İnşallah kardeşliğimiz ve beraberliğimiz devam eder. Bizde bu tür olaylarla gündemde kalmak istiyoruz. Gündem içerisinde olumsuz şeylerle karşılaşmak istemiyoruz. İnşallah diğer arkadaşlarımızda bu tip hareketlerle gündeme gelmeye çalışırlar.“ dedi.

Etkinlikte basın mensupları da dilek balonu uçurdu.