Polislerin Gece “başbakan Mesaisi”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın eşi Emine Erdoğan ve kabinenin altı Bakanı ile Şanlıurfa’ya gelecek.

Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyareti öncesinde kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Emniyet güçleri gece mesaisi yaparak şehrin 4 ana girişinde giriş çıkışları kontrol ederek aramalar yaptı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bölge Milletvekilleri ile birlikte bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa'ya gelecek. Başbakan Erdoğan’ın ziyareti öncesinde polis gece yoğun güvenlik önlemleri aldı. Şanlıurfa’nın Gaziantep yolu, Mardin Yolu, Diyarbakır Yolu ve Akçakale yolunda giriş çıkışları kontrol altına alan polisler, kimlik kontrolü ve araçlarda arama yaptı. Polisler güvenlik önlemleri alırken, Şanlıurfa’nın bütün sokaklarında gece temizliği yapıldı. Caddelerde ve sokaklarda temizlik yapan görevlileri çoğu sokağı da yıkadı. Başbakanın açılışını yapacağı Abidiye kavşağında da çalışmalar halen devam ediyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A KÜRTÇE PANKART İLE KARŞILAMA

Şehirde güvenlik önlemleri ve temizlik çalışmaları devam ederken, kentin çoğu ana caddesinde pankartlar asıldı. Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının bulunduğu kavşağa ise Kürtçe hoş geldin pankartı asıldı. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Oflaz tarafından yaptırılan kürtçe pankartta; “Serok Wezire heja hu bı xer hatın ” (sayın başbakanımız hoş geldiniz ) ifadelerine yer verildi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SURİYE SINIRINA GİDİCEK

Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa’ya yılın son ziyaretini yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa kent merkezindeki temaslarının ardından Pazar günü Suriye sınırında bulunan ilçeleri ziyaret edecek. İlk olarak Viranşehir ilçesini ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan ardından helikopter ile Suriye sınırındaki Ceylanpınar'a geçecek. Burada halka seslenecek olan Başbakan Erdoğan, son olarak Suriye tarafından atılan bir top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğü Akçakale ilçesine gidecek. Kaymakamlık önünde halka hitabından sonra 25 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Süleyman Şah çadır kenti ziyaret edecek .
Kaynak: İHA