Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın Açıklaması

AK Parti Felahiye İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, il başkanı Ömer Dengiz, ilçe başkanı Mustafa Gürcü, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantı öncesinde, siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı Kubilay Hasan Gürcan, 2014 yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girecek, Büyükşehir Yasası hakkında ilçe teşkilatına bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Mustafa Gürcü, ilçeye yapılan ve yapılması gereken hizmetler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki olayları eleştirerek, şunları söyledi:

''Dünyada ve Türkiye'de herkesin alkışladığı bu güzellikleri protesto edenler, bu iş için günler öncesinden hazırlık yapıyorlar. Kampüsleri, sınıfları dolaşarak, 'Yarın kimse okula gelmesin' diye öğrencileri tehdit ediyorlar. Başbakanı protesto etmek için, lastikleri depoluyorlar, molotof hazırlıyorlar. Bizim bildiğimiz demokratik ülkelerde protesto, konuşarak yapılır. Ama lastik yakarak, bir yerleri ateşe verip, yıkarak, iş yerlerine ve bilim yuvalarına zarar vererek yapılmaz. Bu işi yapanlar, 1980 öncesindeki senaryoları ısıtarak gündeme getirmek isteyenlerdir.''

Öksüzkaya, Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen devletler, Türkiye'de de onların maşaları ve iş birlikçileri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bizim Türkiye olarak bu olaylara karşı uyanık olmamız ve gündemi bizim belirlememiz gerekiyor. Türkiye uzaya uydu gönderen 25 ülkeden biri. Bu gibi olaylarla gurur duymamız gerekirken, yapılan protestolar hiç de güzel bir davranış değil. Türkiye'nin helikopterini, insansız hava aracını, tankını ve gemisini yaptığından herkesin haberdar olarak gurur duyması lazım. Bizler ülke vatandaşı olarak ufak işlere takılarak, bu tür büyük işleri çabuk unutuyoruz. ODTÜ olayları gösteriyor ki, bizim daha yapacak çok işimiz var. Türkiye'yi 1980 öncesi döneme taşımak, aynı senaryoları tekrar yazmak ve harekete geçirmek isteyen insanlar var. ODTÜ'deki polisin takip ettiği, tutukladığı insanları ayrıntılı bir şekilde incelendiği zaman, bunların hepsinin birlerinin maşası olduğunu göreceksiniz. Onlar, Türkiye'nin demokratikleşmesine ve kalkınmasına çalışan insanlar değil.''

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA