Hindiye Denizden Rakip Çıktı

Denizlerdeki balık bereketi ile kilosu 5 liraya kadar düşen hamsi, yılbaşı sofralarını süsleyen hindiye rakip oldu.

Hindiye Denizden Rakip Çıktı
Balıkesir'de tezgahları süsleyen taze balıklar büyük ilgi görüyor. Yaklaşan yılbaşı için alışverişe çıkan vatandaşlar balık tezgahlarının önünü doldururken, kilosu 5 lira olan hamsi lezzetli ve ucuz olduğu için tercih ediliyor. Balıkesir'de balıkçılık yapan Orhan Yıldız, Son 3 günde hamsi satışlarının günde 100 kilogramın altına düşmediğini söyledi.

Balıkçı Yıldız, "Balık büyük ilgi görüyor. Denizlerde de balık bol. Çinekop 10 lira, lüfer 20 lira, levrek 20 lira, hamsi fiyatı bayağı düştü şu anda 5 lira. Diğer balıklar da 10 ile 20 TL arasında değişiyor. Yılbaşında hindi alamayanlar hamsi yiyecek" dedi.

Hamsinin ızgara ve tava olarak yendiğini belirten Balıkçı Orhan Yıldız, sofralarında farklı bir deniz ürünü yemek isteyenlere kılçıksız fener balığı tavsiye etti. Fener balığının güvecinin yapıldığını ve özel olarak kendilerine bu balığı soranların olduğunu ifade eden Yıldız, balığın şiş olarak da yapıldığını söyledi.

Balıkçı Orhan Yıldız'a ait iş yerinde çalışan Güler Akça, balık pişirme hizmeti sunuyor. Genellikle hamsi tava siparişi aldığını ifade eden Güler Akça, "Hamsileri mısır ununa buluyoruz. Tavaya diziyoruz. Yüksek ateşte 5 dakikada pişiyor" dedi.

Ateşte pişen hamsilerin dikkatlice çevrilmesi gerektiğini söyleyen Akça, pişen balığı turp, roka ve limon ile servis ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA