Gönül Elçileri Toplandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen “Gönül Elçileri” toplantısı Kütahya'da da yapıldı.

Gönül Elçileri Toplandı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü “Gönül Elçileri” projesi kapsamında koruyucu aile olmak isteyen kişileri bulmak ve hayata geçmesini sağlamak için toplanıldığını ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin eşi Habibe Çiftçi, “Sevgi evleri veya Sosyal Hizmet kurumlarında kalan çocuklarımız devletimizin sağladığı en üst koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Giysileri, yemekleri, sağlıkları, eğitimleri ve kaldığı mekanlar buralarda en üst seviyede. Hizmetleri en güzel şekilde görülüyor ama bu yeterli olmuyor. Çocuklarımız sıcak bir yuva özlemi içinde bir ev içinde anne ve babalık yapacak kişiler, dili sevgiyle dolu, kalbi merhamet ve şefkatle bütünleşmiş, anne terbiyeli ve çocuğa sahip çıkacak bir baba. Aranan bu” dedi.

Baba olmasa da tek anne şefkati veren bekar bayanlarında aday olabileceğini ifade edenHabibe Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu adayları arıyoruz. Devlet olarak çocukların maddi ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca koruyucu aile olan bekar annelerimize sigorta yapılıyor. Çocuğun eğitim, sağlık, giysi gibi bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Bizim kendi çocuklarımıza bakmamız görevimiz. Böyle bir çocuk bakıp Allah'ın rızasını kazanıp o çocuğun hayatını değiştirmek Cennette bir köşk kazanmak gibidir. Bu çocukları sizler aldığınızda devletin bir eli sizinle olup bu çalışma beraberce sürecek. Biz burada gönlü zengin anne diyebileceğimiz çocuğu sımsıcak seven, şefkatli, onunla ağlayıp onunla gülebilen, o duyguları taşıyabilen bu duygularla başkasını mutlu edebilen Anneleri arıyoruz. Geçim için, para için bu çocukları sevgi evlerinden daha kötü şartlarda bakacak aile aramıyoruz. Böyle ailelere kapalıyız. Bu işe girebilecek sevgi evlerinden daha üst seviyede başaracak aileler arıyoruz. Bu çocukların aileye manevi anlamda çok şey katacaklarına inanıyorum. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor “En hayırlı aile içinde yetim bakılan, yetiminde memnun kaldığı evdir.” O çocuk sizinle beraber kaldığında her an bir hayır yapıyorsunuz. Bir kişinin hayatını kurtarıyorsunuz. Önce Allah'ın sonra sizlerin yardımıyla koruyucu aileleri bekliyoruz.” Daha sonra Ferdi Güzen Toplum Merkezi sosyal hizmet uzmanı Avdan Turunç tarafından Koruyucu aile hakkında sunum yapıldı. Sunum sonunda Ferdi Güzen Toplum Merkezi Müdürü Şermin Işık ve uzman Avdan Turunç tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı.

Toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın eşi Zafer İça, Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan'ın eşi Hülya Kalkan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın eşi Cemile Karaaslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çakan, kaymakam eşleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamlarının eşleri, daire müdürlerinin eşleri ve koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA