Doktor Çaldı, Hastalar Oynadı

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi Devlet Hastanesi, diyaliz hastaları için moral gecesi düzenledi.

Doktor Çaldı, Hastalar Oynadı
Gecede Genel Cerrahı Dr. Muharrem Yılmaz sazı eline aldı. Hemşire eşiyle birlikte sahneye çıkan Yılmaz, birbirinde güzel türkülerle dinleyenleri kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman coşturdu

Gazipaşa Öğretmenevi’nde düzenlenen geceye; Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin personeli ve hastanede tedavi gören diyaliz hastaları katıldı.

Yemekle başlayan gecede Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Dr. Tuğrul Çakır, davetlilere hastane çalışmaları hakkında bilgi verdi. Diyaliz hastalarından gelen talep doğrultusunda bu eğlenceyi tertip ettiklerini söyleyen Dr. Çakır, “Hastalarımızda motivasyon eksikliği ve moral düşüklüğü gördük. Onların da talebiyle böyle bir gece düzenledik. Elimizde neşterlerimizi, stetoskoplarımızı bırakıp sazı, mikrofonu elimize aldık. Böyle geceler, destekler arttığı zaman, diyaliz hastalarının bu hastalıkla mücadelesi daha başarılı olacaktır” dedi.

DİYALİZ DOKTORU İSTEDİ Diyaliz hastaları adına konuşan 13 yıllık diyaliz hastası Zeynep Yıldızhan, kendileri için bu geceyi düzenleyen hastane idarecilerine teşekkür etti. Bu gecede olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Yıldızhan, “Biz hastanemizden ve çalışanlardan memnunuz ancak hastanemizden bir diyaliz doktorumuz yok. Buradaki yetkililerden diyaliz hastaları adına doktor istiyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİ ANLATTI Antalya Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, davetlilere seslendiği konuşmasında sağlık alanında gelinen noktaya değindi. Bundan 20 yıl önce ambulans parasının hastadan istendiğini, ambulansın bir gün sonra gönderilebildiğini, kan ihtiyacı yüzünden hastanın kapı kapı dolaştırıldığını, hastanelerde insanların muayene olabilmek için değil, sıra alabilmek için kuyrukta beklediğini, yoğun bakımda yer olmadığı için hastanın ölüme terk edildiği günleri unutmadıklarını belirten Dr. Bilgin, “Son 10 yılda ise sağlık alanında sevinç gözyaşları ile karşıladığımız gelişmeler oldu. Artık ambulanslar ücretsiz, helikopter ve uçak ambulanslarımız var. Hamile bir bayanı helikopterle Gazipaşa’nın kırsal bir bölgesinden alıp Araştırma Hastanemizin bahçesine indirebiliyoruz. Bu gelişmeler bizlere gurur veriyor” dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ise bugün özel hastanelerde bulunan tüm imkanların kamu hastanelerinde olduğunun altını çizdi.

"ZİHNİYET DEĞİŞTİ" Son olarak kürsüye çıkan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise şunları söyledi: “Sağlık alanında gelinen noktayı Doktorlarımız anlattı. 20 yıllık bir idareci olarak bu değişimi fark etmemek mümkün değil. Fiziki şartlar değişti, hastaneler yapıldı, yeni cihazlar alındı. Yeni cihazlar alabilir, yeni hastaneler yapabilirsiniz ancak zihniyet değişmezse bu değişimler hiç bir şey ifade etmez. Bir yerde sevgi yoksa, merhamet yoksa, hizmet gören insanlara karşı iyi niyet yoksa hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu güzel manzara fiziksel değişimim yanı sıra zihniyet değişikliğinin de bir göstergesi. Konu diyaliz olunca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Diyaliz hastalığı çok zor bir hastalık. Allah’tan umut kesilmez. Allah’u Teala şifasını da verin mutlaka. Bizler sizin yanınızdayız. Konu diyaliz olunca insanın aklına organ bağışı da geliyor. Organlarını bağışlayan biri olarak, onun huzurunu yaşayan biri olarak herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

DOKTOR ÇALDI, HASTALAR OYNADI Konuşmaların ardından Gazipaşa Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Dr. Muharrem Yılmaz sazı eline aldı. Hemşire eşiyle birlikte sahneye çıkan Yılmaz, birbirinde güzel türkülerle dinleyenleri kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman coşturdu. Hareketli türküler eşliğinde kendini sahneye atan diyaliz hastaları, Doktorlar ve hastane çalışanlarıyla birlikte doyasıya eğlendi

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran ile Gazipaşa Devlet Hastanesi Müdürü Fikret Seven’in birlikte zeybek oynaması ise davetlilerden bir hayli beğeni topladı .
Kaynak: İHA