Bursa’da Cemevine Çirkin Saldırı
Bursa'da, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin kimliği tespit edilemeyen iki kişi tarafından kırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, içeriden herhangi bir şey alınmadığını tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri camlarda parmak izi araştırdı. Konunun provokatif amaçlı olup olmadığı araştırılırken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, içeriden bir şey alınmamasını manidar bulduklarını söyledi.
Öztürk, “Yıllardır buradayız ve böyle bir şey daha önce olmamıştı. Camı kırıp içeri girmişler. Fakat içeriden hiç bir şey alınmaması çok manidar. Polis hırsızlık şüphesi üzerinde duruyordu. Fakat alınan bir malımız da yok. Mala zarar verilmiş. 'Birileri cemevi olduğu için korkutmak mı istedi? ‘Bu ilkiydi, bir daha yine geliriz mi demek istedi' bilemiyoruz. Orası polis araştırıyor.” diye konuştu.
Bu arada, cemevinin camlarını kıran iki kişiyi güvenlik kameraları görüntüledi. Arka bahçeden gelen iki kişinin, bir süre sonra koşarak uzaklaşması dikkat çekiyor.
