Akalp 2. Olağan Toplantısı Yapıldı

Adıyaman'ı Kalkındırma Platformu 2. olağan toplantısı yapıldı.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Adıyaman'ın sorunları ve bu sorunlara getirilecek çözüm önerileri görüşüldü.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, toplantıdaki konuşmasında, Adıyaman'da Suriyeli sığınmacılar için 10 bin kişilik çadır kent kurulduğunu anımsattı.

Adıyamanlıların zaman zaman ''Suriyelilerin bize ne faydası var-' diye düşünebileceğini ifade eden Demirtaş, ''Bugün çadır kentin Adıyaman ekonomisine katkısı 705 milyon TL. 300 kişi çalışıyor. Gerçekten altyapısı, üstyapısı tamamen Adıyaman'dan karşılandı. Başka hiç bir yerden almadık'' diye konuştu.

Toplantının kendisi için önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, göreve başladığından beri bütün kurum müdürlerinden Adıyaman hakkında brifing aldığını, bu toplantıda ise halktan bilgi alacağını vurguladı.

AKALP Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dişkaya ise toplantıda Adıyaman'ın birçok sorununa çözüm arayacaklarını vurgulayarak, ''Bugün burada valisiyle, milletvekilleriyle, iktidarıyla, muhalefetiyle ve AKALP bünyesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarıyla Adıyaman'ın sorunlarına çözüm arayacağız'' dedi.

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, kurum müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA