Yılbaşı öncesi 'noel ağacı' nöbeti

İçel Orman Bölge Müdürlüğü'nde, yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak fidan ve ağaç kesimini önlemek için 'noel ağacı' nöbeti başlatıldığı bildirildi.

Yılbaşı öncesi 'noel ağacı' nöbeti
İçel Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, yaptığı açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü olarak, yaklaşan yılbaşı öncesi vatandaşların, 'noel ağacı' olarak kullandıkları çam, sedir ve göknar fidanlarını kanunsuz yollardan temin edecek kaçakçılara ve kaçak kesim yapanlara karşı tüm orman işletme müdürlüklerinde gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Bu konuda daha etkili koruma yapabilmek için tüm orman muhafaza memurlarının izinlerini durdurduklarını ifade eden Acer, 'Motorize ekiplerden oluşan orman muhafaza ekiplerimiz yeni yılın ilk gününe kadar kesintisiz devriye gezerek usulsüz müdahalelerin meydana gelmesini önleyeceklerdir. Bu konuda vatandaşlarımızın her türlü sorunları ücretsiz olan 'Alo 177' numaralı telefon hattına bildirmeleri rica ediyoruz. Bunun yanında il merkezimizde halkımızın yoğun olarak bulunduğu 3 noktada ve tüm İlçelerimizde 30 ve 31 Aralık günlerinde halkımızın ihtiyacı olan fidanları ücretsiz dağıtımını, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yapacağız ' dedi.
Kaynak: İHA