Suriyeli İş Adamları Tavşanlı'da

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 iş adamı, ülkenin mağdur halkına yönelik düzenlenen yardım kampanyalarına katılımdan dolayı teşekkür etmek amacıyla Kütahya'nın Tavşanlı ilçesini ziyaret etti.

Suriyeli İş Adamları Tavşanlı'da
Suriyeli iş adamları Ümran Bağdadi, Hakim İdrisi ve Muhammed Karabacak ile Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören bir grup Suriyeli öğrenciyi makamında kabul eden Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, savaş öncesi Halep'e gidip tarihi mekanları gördüğünü ve şimdi içler acısı halini televizyon kanallarında izleyince büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Ümran Bağdadi, Suriye'de bir felaket yaşandığını ve rejime bağlı güçlerin her türlü silahla sivil halka saldırdığını anlattı.

Ziyarete iştirak eden Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise, "Yaşanan bu kargaşalar sonucu tam bağımsız ve toprak bütünlüğünü korumuş, halkın etnik kimliklerini kültürel mozaik oluşumu içerisinde görerek barış içerisinde Suriye Devleti olarak dünya vitrinindeki yerini alması, sınır komşumuz hatta akrabalık bağlarımızın bulunduğu Suriye Devleti için temennimizdir" diye konuştu.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise, "Tavşanlı olarak Suriyeli kardeşlerimize için yardım kampanyası başlattıklarını, ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirten Hatipoğlu, dileğimiz Suriyenin bağımsızlığına bir an evvel kavuşmasıdır. ziyaretlerinden ziyadesiyle memnum oldum, kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA