Kastamonu Valisi Bektaş Açıklaması

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam'ın ölümüne ilişkin, ''Eninde sonunda bu işin faili ya da failleri yakalanıp adalete teslim edilecektir'' dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Bektaş, gazetecilere, genel sekreterin öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bektaş, olayın bir an önce aydınlatılması için genel sekreterin geçmişi ve iş yaşamının incelediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Her şeye bakılıyor. Biz şu anda ancak bir takım varsayımlarda bulunuyoruz. Sitenin bulunduğu yerdeki mobese kameraları da inceleniyor. Kastamonu'da böyle bir olayın olması şehir adına üzüntü verici. 5 tane çocuğu olan bir insanın başına böyle bir şey gelmesi bizi üzdü. Ailesine, üniversite camiasına, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu olay benim psikolojimi de çok olumsuz etkiledi''

Olayı aydınlatmak için herkesin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Bektaş, ''Eninde sonunda bu işin faili ya da failleri kimse yakalanıp adalete teslim edilecektir. Ama bu, şu sonucu değiştirmiyor. Orada 5 tane çocuk babasız kaldı. Bir aile, reisini kaybetti. Üniversitemiz bir çalışanını kaybetti'' diye konuştu.

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA