Egemen Bağış'tan ODTÜ yorumu!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ODTÜ'de yaşanan olaylara ilişkin, "Biz ifade özgürlüğünden yüzde yüz yanayız ama şiddet özgürlüğü diye bir şeye kesinlikle göz yumamayız" dedi.

Egemen Bağış'tan ODTÜ yorumu!
Fatih'te Ali Emir-i Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir programa katılan Bakan Bağış, etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bağış, ODTÜ'de yaşanan öğrenci olaylarının sorulması üzerine, 'Bugün dünyanın hangi ülkesine, okuluna bakarsanız bakın, üniversitesinde araç lastiklerinin yakılmasına, onların güvenliğini sağlamakla memur edilmiş emniyet güçlerine sapanlarla, metal bilyelerle saldırdıklarına şahit olamazsınız ' diye konuştu.

Avrupa'daki öğrenci eylemlerini örnek gösteren Bakan Bağış, 'Evet, Avrupa Birliği ülkelerinde de öğrenci gösterileri olur ama o gösterileri çok dar kapsamlı mekanlarda, kontrollü bir şekilde yaparlar ve kesinlikle şiddet olmaz. Şiddete karışan öğrencinin tamamen üniversiteden ilişiği kesilir ' dedi.

Özgürlüklerden yana olduklarını ifade eden Bağış, 'Biz ifade özgürlüğünden yüzde yüz yanayız ama şiddet özgürlüğü diye bir şeye kesinlikle göz yumamayız. Bu konuda bütün kardeşlerimin, onları istismar etmek isteyenlere karşı daha bilinçli olmalarını özellikle rica ediyorum ' ifadelerini kullandı.

Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra buradan ayrıldı.