CHP’li Baydar, Dinleme Olayını Sordu

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Erdoğan’ın dinlenilmesiyle ilgili olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Baydar, Dinleme Olayını Sordu
TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde Başbakan’ın canlı yayınlanan bir programda evinin altında bulunan ofisinde dinleme cihazı böcekler bulunduğunu tüm kamuoyu ile paylaştığını belirten Milletvekili Baydar, Başbakan Erdoğan’dan “İktidarınız döneminde şahsınıza ve partiniz mensuplarına ait çalışma ofislerinde şu ana kadar bulunan dinleme cihazı sayısı nedir? Bu cihazların menşei nedir? Kaç soruşturma açılmıştır ve açılan bu soruşturmalar neticesinde ne gibi idari ve adli işlemler uygulanmıştır? Başbakan olarak kaç korumanız bulunmaktadır? Bu korumalar arasından dinleme cihazı yerleştirmiş olanlar var mıdır? Başbakanlığınız süresince kaç korumanızı değiştirmiş bulunmaktasınız?” sorularına cevap vermesini istedi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın Başbakan’a yönelttiği ikinci soru önergesinin konusunu ise Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın MİT’e devredilmesi oluşturdu. Baydar, bu önergesinde ise, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizdeki dinleme faaliyetlerini hangi kurum veya kurumlar gerçekleştirmektedir? 2002-2012 yılları arasında dinlemeye alınan kişi sayısı nedir? Bu dinlemelerin kaçı yasal kaçı da yasa dışıdır? Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı MİT’e ne zaman devredilmiştir? Şu andaki kadro sayısı nedir? GES’i hükümet olarak nerelerde kullanmaktasınız? Sizi kim dinlemektedir? Bu dinlemeleri yapanları bulamama nedeniniz nedir?”
Kaynak: İHA