Bakan Şahin, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin Açılışına Katıldı

Ankara’nın Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Merkezin açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin gerçekleştirdi. Turan Caddesi üzerinde bulunan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Ankara Milletvekilleri Fatih Şahin, Ülker Güzel, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Özürlüler ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydın Çiftçi, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, engelliler ve aileleri katıldı.

Bakan Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, yoksulun, yetimin, yaşlının bütün dezavantajlı gruplar dediğimiz bir bakanlığın bakanı olduğunu söyledi.

Şahin, "Belediye Başkanlığı ile olan avukatlığımızı çok önemsiyoruz. Sosyal belediyecilik de budur. Herkesin yaşam kalitesini yükselten, herkesin mutlu olması için buradaki bütün ilçenin gerekli çalışmalar yapması noktasında sayın başkanımıza ve ekibine bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün engelsiz yaşam merkezi çok önemli. Engelli çocukların ailelerinin en büyük sıkıntısı sürekli beraberler bir şekilde nefes almak istiyorlar. İyi günde kötü günde onları bir yerde bırakmak istiyorlar. O kadar haklı bir talep ki işte bu gördüğünüz bu bina bu işe yarayacak. Allah’ın izniyle hem annelerin hem babaların hem engelli bireylerimizin çok daha huzurlu mutlu bir çalışmayı hep beraber takip edeceğiz. Sayın Başkanımız üs katı bize verdiğini söyledi bizde kabul ettik. Siz ne isterseniz sizin emrinizde dedi.

2013 yılı sizin için, Başkentimiz için, ülkemiz için, İslam alemi ve insanlık için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, engelli yakınlarının cenaze ve düğüne gittiklerinde çocuklarına merkezde bakacaklarını söyledi.

Belediye tarafında açılan Engelli Rehabilitasyon Merkezi, 0-7 yaş arası zihinsel ve bedensel engellilere spor, kütüphane, internet salonu, sinema, tv odası, kafeterya gibi hizmetler verecek.