'Polisler de öğrenciler de kardeşimiz'

Müziğin üstadı Timur Selçuk 91.6'da Ekrem Ataer ve Ali Rıza Özkan'ın birlikte sunduğu 'Ortaya bir karışık' programına konuk oldu.

'Polisler de öğrenciler de kardeşimiz'
Müzisyen, besteci ve piyanist Timur Selçuk, 91.6 Radyo 24'te 'Ortaya bir karışık' programına konuk oldu. Selçuk, programda müzikten siyasete birçok konuya değindi. Özel konserlerle, öğrencileriyle ve yazıp bitirmesi gerekenlerle uğraştığını söyledi.

Kısa bir müzik sohbetinden sonra ODTÜ'deki olayları değerlendiren Selçuk, 'Polisler de, öğrenciler de bizim kardeşimiz, evlatlarımız. Ayrım yapmamak gerekir. Burada asıl araştırılması gereken, düşünülmesi gereken konu bu öğrencilerin psikolojik durumlarıdır. Öğrenciler, üniversiteye hazırlanırken zorluk çekerler. Bu zorlukları çekerken anne ve babaları yanlarında oldu mu? Asıl merak edilmesi gereken, üstünde durulması gereken konu budur ' diye konuştu.

Türkiye'nin yakın tarihi hakkında kısa bir yorumda bulunan Selçuk, 'Ahlaklı politikacı seçmeyi beceremedik. Bu yüzden ülke olarak yeterli gelişimi sağlayamadık ' dedi.

Ahlaklı insan, ahlaklı yurttaş kavramının üzerinde duran Selçuk, 'İnsanlarımızı Türk, sol görüşlü, Müslüman diye sınıflandırmamak gerekir. Önemli olan ahlaklı insan ve ahlaklı yurttaş olmaktır. Bir tercih yapacak olursam ahlaktan yana kullanırım bu tercihimi ' diye konuştu.

Eurovision yarışmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuk, Eurovision'un siyasi bir yarışma olduğunu dile getirdi.