Pamukkale Üniversitesinde Kadrolaşma İddiası

CHP PM Üyesi ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Hüseyin Bağcı’nın döneminde akademik kadro atamalarında usulsüzlük ve kayırmalar yapıldığını iddia etti.

Pamukkale Üniversitesinde Kadrolaşma İddiası
Cihaner, bu iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) de taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP PM Üyesi ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Hüseyin Bağcı’nın göreve başlamasından sonra yapılan atamaları ve personel alımlarını sordu.

CHP’li Cihaner, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Pamukkale Üniversitesi’nde Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın göreve başladığından beri çeşitli problemler yaşanmaya başlandığını savundu. Akademik kadro atamalarında usulsüzlük ve kayırmaların yapıldığının belirtildiğini anlatan Cihaner, iddiasında şunları belirtti: "İdari kadro atamalarında da görevde olan personele baskı yaparak, istifaya zorlayarak ya da sürerek kendisine yakın ve rektörlük seçimlerinde kendisini destekleyen kişilerin atandığı belirtilmekte ve üniversitede bir çok bölüm başkanları alınarak yerlerine vekaleten bölüm dışından isimlerin atandığı belirtilmektedir. Üniversitede bir çok bölümün vekaleten yönetildiği, usulsüz şekilde görevden alınan birçok akademik personel mahkeme kararıyla görevine döndüğü halde yeniden çeşitli bahaneler gösterilerek rektörlük tarafından görevden alındıkları belirtilmektedir.” Cihaner, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Cihaner, soru önergesinde şu soruları sordu: “Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın göreve gelmesinden sonra kaç akademik ve idari personelin görev yeri değiştirilmiştir? Görev yerleri değiştirilmeleri hangi nedenlerle yapılmıştır? Şubat 2011’den sonra üniversitede kaç idari ve akademik personel görevden alınmıştır? Kaç personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır? Pamukkale Üniversitesi’nde vekâleten görev yapan kaç idari ve akademik personel bulunmaktadır? Birden fazla bölümde görevlendirilmiş idari ve akademik personel var mıdır?
İdare mahkemesi kararıyla görevine dönen ama tekrar soruşturmaya maruz kalan idari ve akademik personel var mıdır? Yeniden soruşturma açılmasının nedenleri nelerdir? Üniversitede genel sekreterlik görevinden alınan Arzu Sarıcı idare mahkemesi kararıyla görevine dönmesine rağmen neden görevden tekrar alınmıştır? Üniversitede kadroları başka üniversitelerde olan dekan ya da bölüm başkanları var mıdır? Birden fazla bölüm başkanlığını yürüten (vekâleten ya da asaleten) kaç akademik ve idari personel bulunmaktadır? Üniversitede yapılan atamalarda hemşehrilik, akrabalık gibi kayırmalar söz konusu mudur? Görevlerine yeni atanan idari ve akademik personelin kaçının üniversite rektörüyle akrabalık ya da hemşehrilik ilişkisi bulunmaktadır? Rektör Hüseyin Bağcı’nın rektör yardımcısı olarak atadığı Prof. Dr. Ali Keskin ile herhangi bir akrabalık ilişkisi var mıdır? Yatağan Belediyesi hopörlerinden ‘Rektör Hüseyin Bağcı hemşehrilerini işe alıyor’’ şeklinde anonslar yapılmış mıdır? Bu anonsların yapılması üniversite tarafından mı istenmiştir?”
Kaynak: İHA