İha’dan Başkan Yazıcı’ya Ziyaret
Çorum’un Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, hizmet üretirken gelecek seçimler yerine gelecek nesilleri düşündüklerini belirterek, “Bu yüzden 3 yılda 3 dönemlik hizmeti gerçekleştirdik” dedi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü Bülent Özkaleli, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’yı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yazıcı göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında İHA’ya açıklamalarda bulundu.
Vatandaşlara hizmet için bu göreve talip olduğunu dile getiren Yazıcı, göreve il geldiklerinde önce sorun tespiti yaptıklarını, ardından bunların çözümü noktasında çözüm önerileri ürettiklerini dile getirerek, hayata geçirdikleri projelerle de bunların meyvelerini topladıklarını belirtti.
Hizmet anlayışlarının önce hakkın rızası sonra halkın rızası olduğunu vurgulayan Yazıcı, bu anlayıştan asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.
Alt yapının yerleşim yerlerinin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu dile getiren Yazıcı, göreve geldiği günden itibaren alt yapı projesi üzerinde durduklarını kaydetti.
Bütün mesailerini büyük altyapı projesi için harcadıklarının altını çizen Yazıcı, 50 yıllık soruna geçtiğimiz günlerde ilk neşteri vurduklarını hatırlattı. Yazıcı, 21 milyon TL’ye mal olacak proje ile birlikte çevre sorunlarının da çözüleceğine dikkat çekti.
Alt yapı projesini hayata geçirmek için ilk adımı attıklarında yerel seçimler yaklaştığı bu işe girmemesi yönünde telkinde bulunanların olduğunu anlatan yazıcı, “Makyaj işin en kolayı. İstersek ilçenin her tarafını parklarla bahçelerle donatırız. Ancak ortada tarihi bir sorun var. Biz burada ilkel yöntemlerle bugüne kadar gelen bir çalışmayı kökten çözüme kavuşturmak için çalışma yapıyoruz. Oy alamayacağım, bir dahaki dönem seçilemeyeceğim diye bir derdim yok. Ben doğruları yapmaktan asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Bir taraftan alt yapı projesini hazırlarken diğer taraftan da boş durmadıklarını dile getiren Yazıcı, bu yıl belirledikleri 35 kilometrelik asfalt hedefinin 30 kilometresini tamamladıklarını açıkladı.
Mevsim şartları dolaysıyla ertelemek zorunda kaldıkları 5 kilometrelik diğer kısmında alt yapısının hazırlandığını belirten Yazıcı, “70 kilometrelik asfalt hedefimize ulaştık. Ayrıca asfalt çalışmalarında en önemli kısım alt yapıdır. Asfalt yaparken bordür çalışması da yaptık. Geçtiğimiz yıllardaki çalışmalarla birlikte bugüne kadar 70 bin metrekare bordür döşedik. Bu bizim için ayrı bir güzellik oldu. Çünkü yolları gösteren, güzelleştiren bordürdür. Yol yapım çalışmalarında mevcut yolların üzerine asfalt döküp geçmedik. Bazı yerleri 1.5, bazı yerleri 2, bazı yerleri ise 3 katı genişleterek imardaki durumuna ulaştırdık. Bu bizim işimizi yoğunlaştırdı, ancak yapmış olduğumuz işin boşa gitmediği gibi israfı da ortadan kaldırdı. Asfalt atarken hedefimiz günü kurtarmak değil geleceğe taşımak. Kilit parke ihtiyacı olan yerlere de kilit parke yaptık. 24 bin metrekare kilit parke döşemesi yaptık. Yedikızlar kayası olarak bilinen bölge en fazla mahrum olan, buraya da hizmet gelmez diye düşünülen yerlere hizmet götürdük. Hizmetlerimizde yakın uzak ayrımı gözetmiyoruz. Mahallelerimizde hayal bile edilemeyecek hizmetleri gerçekleştirdik. Osmancık belediyesi olarak bölge halkına bu hizmetleri sunmaktan büyük bir gurur duyduk” diye konuştu.
Asfalt çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar 25 kilometre kanalizasyon yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, 3 yılda 3 dönemlik hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Geçmişte asfaltı atılmış, ancak hala kullanıma elverişli olan bölgelere girmediklerini kaydeden Yazıcı, önümüzdeki sezonda imkanlar elverdiği müddetçe bu bölgelerin asfaltını gerçekleştireceklerini bildirdi.
İlçede asfaltsız ve kanalizasyonsuz yer kalmayacağını belirten Yazıcı, ondan sonraki hedeflerinin ise imara açılan ancak alt yapı hizmetlerinin götürülmediği yerleri bu hizmetlerle buluşturmak olduğunu söyledi.
Bugüne kadar imara açılan bölgelerde vatandaşlar çalışma yaparken belediyenin halkın peşinden gittiğini belirten Yazıcı, artık bu tür yerlerin alt yapısını öncelikle belediyenin hazırlayacağını, daha sonra ise vatandaşa imar ruhsatını vereceğini kaydetti.
Yazıcı, önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştireceklerini belirtti.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, belediye başkanlığı görevinin yanı sıra eğitimci olması nedeniyle ilçedeki eğitim faaliyetlerine özel bir önem veriyor. Yazıcı, imkânlar ölçüsünde ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya çalışıyor. Eğitime verdikleri desteğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Yazıcı, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte imzaladığımız mutabakat çerçevesinde ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Koyunbaba İlköğretim Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesine parklar yaptık. Hem öğrencilerin hem de bölge halkının hizmetine sunduk. Buralar okul-veli işbirliğine katkıda bulunacak. Daha önceki yıllarda da okullara oyuncak grubu, kilit parke, spor aletleri koymuştuk. Eğitimci olarak bu hususta yaptığımız hizmetlerden ayrı bir haz duyuyoruz” şeklinde konuştu.
2009 yılından bugüne kadar ilçe genelinde 28 tane park yaptıklarını belirten Başkan Yazıcı, 17 mahallesi bulunan Osmancık’ın her mahallesine 2-3 park düştüğünü kaydetti.
Parkı sosyal açıdan önemsediğinin altını çizen Yazıcı, “Anne babaların, sokakta çocuklarını güvenle gönderebileceği oyun alanlarına ihtiyaç var. Biz bunu sunuyoruz. Ayrıca müsait olan yerlere büyüklerin spor yapabilecekleri spor aletleri koyduk. Buralarda birkaç hizmeti sunduk. Çocukların güvenle bir zaman geçirebilecekleri yerin ötesinde komşuluk ilişkilerinin gelişmesine çok büyük katkısı olan bu parkları hizmete sunduk. Öte yandan gençlik merkezi projesi çalışmaları devam ediyor. Merkez ilçeye büyük şeyler kazandıracak. Gençlik bizim geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ada spor kompleksinin tamamlayıcısı güreş eğitim merkezinin projesi tamamlandı. İlçemizin acil ihtiyaçlarından birisi öğrenci oda ihale aşamasına geldi. 300 kişilik öğrenci yurduda adına ayrı bir güzellik olacak” dedi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hizmetleri ve belediye araç filosunu hakkında açıklamada bulunan Yazıcı, “Temizlik İşler Müdürlüğümüze 2 bin metrekarelik yeni bir hizmet alanı oluşturduk. Geldiğimizde çöpler haftada bir alınırken şimdi 2 günde bir kez alınmaya başladı.
300 yeni çöp konteynırı aldık. Aldığımız yeni konteynırları ana caddelere dağıttık. Hedefimiz ilçemizi bidonlardan kurtararak temizlik hizmetini koyteynırda sunmak. Müdürlüğümüze yeni araç takviyeleri yaptık.
İlçemizde cenaze hizmetleri için araç ihtiyacı vardı. Araç parkımıza yeni bir cenaze, itfaiye aracı ile kaza kırım ekipmanı aldık. İtfaiye ve kaza kırım ekipmanının aynı araçta olması nedeniyle sağlıklı hizmet verilemeyiordu. Kaza kırım için ayrı bir daha aldık. Aldığımız gün bir trafik kazası oldu ve olaya müdahale eden arkadaşlarımız bir vatandaşımızın hayatını kurtardı. Bu bizim için en büyük onur” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Halk dolmuşlarının hizmete sunulmasının da kendileri için ayrı bir önem ifade ettiğini kaydeden Yazıcı, daha önce denenmiş olmasına rağmen başarılamayan bir hizmeti yeniden gündeme getirdiklerini söyledi.
Bu işi yapacak olan esnafların tüm riskleri üstlenmesi ve vatandaşlarında sahip çıkmasıyla birlikte başarılması zor bir işin üstesinden geldiklerini anlatan Yazıcı, zaman zaman vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde bu hizmetten dolayı olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.
Dolmuş durakları konusunda Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ile görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Yazıcı, kendilerine bu konuda destek olan genel müdür Arslan’a teşekkür etti.
Osmancık Belediyesi olarak yapılan diğer hizmetler hakkında da bilgi veren Yazıcı, “Bu yıl bin 600 metre yeni içme suyu hattı oluşturduk. Büyük altyapı projesi için 1 milyonluk malzeme aldık. Su hatları ve yağmur suyu için kullanılacak malzemeleri aldık. Atık su arıtma tesisi bunun içerisinde. Yağmur suyu hatları bunun içerisinde. Kanalizasyon hatların ana bölümleri. Sonra su hatlarının tamamı değiştirilecek. Bunları gerçekleştireceğiz. Bu projede bir şey daha var. Biz şehrin içerisinden geçen büyük kanalımız var. Hem çeltik sulanıyor hem şehir içerisinden su gecişini sağlıyor. Bu bizim için çok büyük bir nimet. Bu nimeti biz insanımıza daha güzel bir şekilde hizmete sunmak için çalışma başlattık. İki bin metre uzunluğundaki kanalı nasıl yapacağımızın göstergesi olarak o projeyi bunun içerisine sunduk. İki tarafında beton duvarların yer alacağı, etrafı çiçeklerle süslenmiş, içerisinden berrak suyun akacağı peyzaj alanları oluşturulmuş bir yeri ülke ve ilçe halkının hizmetine sunacağız. 3 yıl içerisinde bütününü kapsayacak. İlçede bir dönem dükkan ihtiyacını karşılanması için kanalın üstü kapatılmış dükkan yapılmış onları yıkacağız. Ayrıca oto park ihtiycaı yerli ürün pazarı olarak kullanılıyor. Bırakın kanalın üzerini kapatmayı yeni kanallar, ırmaklar şehir merkezinden geçirme gayretleri var. Biz bunu ülke insanı ilçe halkının hizmetine sunacağız.
Osmancık Kalesinin restore projesi onaylandı. Kaynak bulduğumuz ölçüde restore edilecek. Ahşap ve tabi dokuyu bozmadan kafeteryalar kurulacak. 1489 yılında yapılan Koyunbaba köprüsü Anadolu’nun en uzun köprüsü. Dünya ve Osmancık kalitesinde bir köprü. Bununla ilgili restore çalışması girişimi gerçekleştirildi.
Karayolları Tarihi Köprüler birimi restore projesini tamamladı. Uygulamaya en kısa sürede geçilecek.
Kale ve köprü projesinin tamamlayıcısı olan ilçenin çehresini değiştirecek, cazibe merkezi olan ilçemizi daha cazip durumu getirecek olan bir diğer çalışma ise Kızılırmak Islah projesi. Obruk barajından başlayıp 94 kilometrelik alanı kapsıyor. Maliyeti 150 milyon TL. Projedeki katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekillerimiz Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı ile müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akça, teşekkür ediyorum. Bu projenin bizim için önemli kısmı şuan 8 gözü kapalı olan Koyunbaba köprüsünün 15 gözünün hizmete açılacak olmasıdır. Bu proje köprünün ömrünü uzatacak. Irmak ıslah projesi, Kale köprü restoresi bunlar Osmancık’ı zıplatacak. Cazibe merkezi olan ilçemizi daha cazip hale gelecek. Bu günler çok uzak değil” dedi.
Belediyeciliğin sadece alt yapıdan ibaret olmadığını kültürel ve sosyal yönünde göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti: “Sosyal ve kültürel faaliyetleri önemsiyoruz. O yüzden bir geleneği yaşatmak adına Hıdrellez şenlikleri, tanıtım adına pirinç festivalleri düzenliyoruz. Gelenekselleşmeye çalıştırdığımız bir diğer etkinliğimiz ise şiir şölenimiz oldu. Çok büyük ilgi gördü. Kuran ziyafeti programları, bugün hayatta olmayan belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımız için mevlit okutuyoruz. Belediye olarak vatandaşlara ulaşabileceğimiz her alanda ulaşmaya çalışıyoruz.
İmaret geleneğini yaşatıyoruz. Bizden önce arkadaşlarımızın başlattığı çok güzel bir gelenek var. Evlere iftarlık göndermeye başlamış, biz bunu zevkle devam ettiriyoruz. Muhtar evleri yaptık. İlçemizin ihtiyaçları neyse bu ihtiyaçlara kendimizi çok fazla dağıtmadan, her şeyi ‘birden yaparız’ dersek her şeyin yarım kalacağını biliyoruz.
Borcumuzu azalttık hizmetlerimizi artırdık. Yapmış olduğumuz hizmet 3 yılda 3 dönemlik hizmet. Alt yapı projesi bittiğinde 5 yılda 5 dönemlik hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. İş-Kur la birlikte istihdamın artırılmasına, işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.
İlçemizi tanıtmak için elimizden gelen faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ankara’da düzenlenen tanıtım günleri fırsat oldu. ilçemizi tanıttık. Orada en ilgi gören stantlardan birisi olduk. Çorum’daki tarım fuarında pilav dağıttık. Halkımızın teveccühleri devam ettikçe bizde hizmetlerimize devam edeceğiz.
İlçemiz tarih ve pirincin başkenti. Tarihin başkenti çünkü Osman Gazinin doğduğu şehir. İmparatorluğa adını veren şehir. Ertuğrul Gazi göz ederken Osmancık’ta konaklıyor. Evliya Çelebinin ifadesine göre ilçemizi de doğuyor.Sevgi ifadesinde Osmancık deniyor.
Akşemseddin hazretlerinin annesi Osmancıklı. Osmancıkta uzun yıllar müderrislik yapmış. Dünya tarihine yön veren ancak magazine kurban giden büyük devlet adamı Baltacı Mehmet paşa. Bunu da gündeme taşıdık. Limni adasından mezarını gittiğimizde bulabilecek miyiz bilemiyoruz. Bulabilirsek mezarını ilçemize getireceğiz. Bulamazsak anıt mezarını sembolik olarak şehitlikle birlikte yapacağız. Kale projesi yapılırken onun yaptırdığı 4 halife çeşmesinden 3’ü aktif. Diğerini de biz yaptırarak turizme kazandıracağız.
Bazıları için alt yapı çalışmaların sıkıntı görünen şeyler bizim için nimet. Kamuoyuna yansıyan ulusal basınında büyük ilgi gönderdiği bir tünel bulduk. Bilinen yerin hizmete sunulup sunulmayacağını ortaya koymuş olduk. 1974 yılında yapılan çalışmada tahrip edilmiş bir yeri gün yüzüne çıkardık. Bir tarafı Koyun baba köprüsünün ilk gözüne bir tarafı da kaleye doğru gidiyor. Burasını da tekrar turizme kazandıracağız Anadolu erenlerinden Koyunbaba hazretlerinin türbesi ilçemizde. Bu bizim için çok önemli. Koyunbaba hazretlerine toplumun bütün kesimleri sahip çıkıyor. Oraya da sahip çıkacağız. Restoresini yaptıracağız. İlçemizde yetişen Osmancık 97 pirinci Türkiye’nin bir çok ilinde ekimi yapılıyor. Kızılırmak sayesinde bizim pirincimiz meşhur. Dünya kalitesinde inandığımız köprümüz var.
Yapılan işler doğalgazla taçlandırılacak. Hedefimiz alt yapı çalışmasının bitmesi. Kaldırımları genişleteceğiz. Bu arada doğalgaz ilçemizin büyük beklentisi. Daha önce konuşulmazken ilçenin hedefi haline geldi. AK Parti Kongresi’nde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldızla görüştüm. Osmancık’a doğalgazın gelmesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bizimle birlikte 60 yer içinde çalışmalar sürüyor. Karar birlikte çıkacak. Bu bakanlar kurulunda onaylanacak. Önümüzdeki aylarda onaylanır diye düşünüyorum. Çorumgaz’la görüştük. Bakanlar kurulu kararı ile çıktıktan sonra hattı döşemeye başlayacaklarını dile getirecek. Milletvekillerimiz doğalgazın gelmesi için çalışıyor”
Kaynak: İHA
Vatandaşlara hizmet için bu göreve talip olduğunu dile getiren Yazıcı, göreve il geldiklerinde önce sorun tespiti yaptıklarını, ardından bunların çözümü noktasında çözüm önerileri ürettiklerini dile getirerek, hayata geçirdikleri projelerle de bunların meyvelerini topladıklarını belirtti.
Hizmet anlayışlarının önce hakkın rızası sonra halkın rızası olduğunu vurgulayan Yazıcı, bu anlayıştan asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.
Alt yapının yerleşim yerlerinin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu dile getiren Yazıcı, göreve geldiği günden itibaren alt yapı projesi üzerinde durduklarını kaydetti.
Bütün mesailerini büyük altyapı projesi için harcadıklarının altını çizen Yazıcı, 50 yıllık soruna geçtiğimiz günlerde ilk neşteri vurduklarını hatırlattı. Yazıcı, 21 milyon TL’ye mal olacak proje ile birlikte çevre sorunlarının da çözüleceğine dikkat çekti.
Alt yapı projesini hayata geçirmek için ilk adımı attıklarında yerel seçimler yaklaştığı bu işe girmemesi yönünde telkinde bulunanların olduğunu anlatan yazıcı, “Makyaj işin en kolayı. İstersek ilçenin her tarafını parklarla bahçelerle donatırız. Ancak ortada tarihi bir sorun var. Biz burada ilkel yöntemlerle bugüne kadar gelen bir çalışmayı kökten çözüme kavuşturmak için çalışma yapıyoruz. Oy alamayacağım, bir dahaki dönem seçilemeyeceğim diye bir derdim yok. Ben doğruları yapmaktan asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Bir taraftan alt yapı projesini hazırlarken diğer taraftan da boş durmadıklarını dile getiren Yazıcı, bu yıl belirledikleri 35 kilometrelik asfalt hedefinin 30 kilometresini tamamladıklarını açıkladı.
Mevsim şartları dolaysıyla ertelemek zorunda kaldıkları 5 kilometrelik diğer kısmında alt yapısının hazırlandığını belirten Yazıcı, “70 kilometrelik asfalt hedefimize ulaştık. Ayrıca asfalt çalışmalarında en önemli kısım alt yapıdır. Asfalt yaparken bordür çalışması da yaptık. Geçtiğimiz yıllardaki çalışmalarla birlikte bugüne kadar 70 bin metrekare bordür döşedik. Bu bizim için ayrı bir güzellik oldu. Çünkü yolları gösteren, güzelleştiren bordürdür. Yol yapım çalışmalarında mevcut yolların üzerine asfalt döküp geçmedik. Bazı yerleri 1.5, bazı yerleri 2, bazı yerleri ise 3 katı genişleterek imardaki durumuna ulaştırdık. Bu bizim işimizi yoğunlaştırdı, ancak yapmış olduğumuz işin boşa gitmediği gibi israfı da ortadan kaldırdı. Asfalt atarken hedefimiz günü kurtarmak değil geleceğe taşımak. Kilit parke ihtiyacı olan yerlere de kilit parke yaptık. 24 bin metrekare kilit parke döşemesi yaptık. Yedikızlar kayası olarak bilinen bölge en fazla mahrum olan, buraya da hizmet gelmez diye düşünülen yerlere hizmet götürdük. Hizmetlerimizde yakın uzak ayrımı gözetmiyoruz. Mahallelerimizde hayal bile edilemeyecek hizmetleri gerçekleştirdik. Osmancık belediyesi olarak bölge halkına bu hizmetleri sunmaktan büyük bir gurur duyduk” diye konuştu.
Asfalt çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar 25 kilometre kanalizasyon yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, 3 yılda 3 dönemlik hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Geçmişte asfaltı atılmış, ancak hala kullanıma elverişli olan bölgelere girmediklerini kaydeden Yazıcı, önümüzdeki sezonda imkanlar elverdiği müddetçe bu bölgelerin asfaltını gerçekleştireceklerini bildirdi.
İlçede asfaltsız ve kanalizasyonsuz yer kalmayacağını belirten Yazıcı, ondan sonraki hedeflerinin ise imara açılan ancak alt yapı hizmetlerinin götürülmediği yerleri bu hizmetlerle buluşturmak olduğunu söyledi.
Bugüne kadar imara açılan bölgelerde vatandaşlar çalışma yaparken belediyenin halkın peşinden gittiğini belirten Yazıcı, artık bu tür yerlerin alt yapısını öncelikle belediyenin hazırlayacağını, daha sonra ise vatandaşa imar ruhsatını vereceğini kaydetti.
Yazıcı, önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştireceklerini belirtti.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, belediye başkanlığı görevinin yanı sıra eğitimci olması nedeniyle ilçedeki eğitim faaliyetlerine özel bir önem veriyor. Yazıcı, imkânlar ölçüsünde ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya çalışıyor. Eğitime verdikleri desteğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Yazıcı, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte imzaladığımız mutabakat çerçevesinde ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Koyunbaba İlköğretim Okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesinin bahçesine parklar yaptık. Hem öğrencilerin hem de bölge halkının hizmetine sunduk. Buralar okul-veli işbirliğine katkıda bulunacak. Daha önceki yıllarda da okullara oyuncak grubu, kilit parke, spor aletleri koymuştuk. Eğitimci olarak bu hususta yaptığımız hizmetlerden ayrı bir haz duyuyoruz” şeklinde konuştu.
2009 yılından bugüne kadar ilçe genelinde 28 tane park yaptıklarını belirten Başkan Yazıcı, 17 mahallesi bulunan Osmancık’ın her mahallesine 2-3 park düştüğünü kaydetti.
Parkı sosyal açıdan önemsediğinin altını çizen Yazıcı, “Anne babaların, sokakta çocuklarını güvenle gönderebileceği oyun alanlarına ihtiyaç var. Biz bunu sunuyoruz. Ayrıca müsait olan yerlere büyüklerin spor yapabilecekleri spor aletleri koyduk. Buralarda birkaç hizmeti sunduk. Çocukların güvenle bir zaman geçirebilecekleri yerin ötesinde komşuluk ilişkilerinin gelişmesine çok büyük katkısı olan bu parkları hizmete sunduk. Öte yandan gençlik merkezi projesi çalışmaları devam ediyor. Merkez ilçeye büyük şeyler kazandıracak. Gençlik bizim geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ada spor kompleksinin tamamlayıcısı güreş eğitim merkezinin projesi tamamlandı. İlçemizin acil ihtiyaçlarından birisi öğrenci oda ihale aşamasına geldi. 300 kişilik öğrenci yurduda adına ayrı bir güzellik olacak” dedi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hizmetleri ve belediye araç filosunu hakkında açıklamada bulunan Yazıcı, “Temizlik İşler Müdürlüğümüze 2 bin metrekarelik yeni bir hizmet alanı oluşturduk. Geldiğimizde çöpler haftada bir alınırken şimdi 2 günde bir kez alınmaya başladı.
300 yeni çöp konteynırı aldık. Aldığımız yeni konteynırları ana caddelere dağıttık. Hedefimiz ilçemizi bidonlardan kurtararak temizlik hizmetini koyteynırda sunmak. Müdürlüğümüze yeni araç takviyeleri yaptık.
İlçemizde cenaze hizmetleri için araç ihtiyacı vardı. Araç parkımıza yeni bir cenaze, itfaiye aracı ile kaza kırım ekipmanı aldık. İtfaiye ve kaza kırım ekipmanının aynı araçta olması nedeniyle sağlıklı hizmet verilemeyiordu. Kaza kırım için ayrı bir daha aldık. Aldığımız gün bir trafik kazası oldu ve olaya müdahale eden arkadaşlarımız bir vatandaşımızın hayatını kurtardı. Bu bizim için en büyük onur” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Halk dolmuşlarının hizmete sunulmasının da kendileri için ayrı bir önem ifade ettiğini kaydeden Yazıcı, daha önce denenmiş olmasına rağmen başarılamayan bir hizmeti yeniden gündeme getirdiklerini söyledi.
Bu işi yapacak olan esnafların tüm riskleri üstlenmesi ve vatandaşlarında sahip çıkmasıyla birlikte başarılması zor bir işin üstesinden geldiklerini anlatan Yazıcı, zaman zaman vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde bu hizmetten dolayı olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.
Dolmuş durakları konusunda Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ile görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Yazıcı, kendilerine bu konuda destek olan genel müdür Arslan’a teşekkür etti.
Osmancık Belediyesi olarak yapılan diğer hizmetler hakkında da bilgi veren Yazıcı, “Bu yıl bin 600 metre yeni içme suyu hattı oluşturduk. Büyük altyapı projesi için 1 milyonluk malzeme aldık. Su hatları ve yağmur suyu için kullanılacak malzemeleri aldık. Atık su arıtma tesisi bunun içerisinde. Yağmur suyu hatları bunun içerisinde. Kanalizasyon hatların ana bölümleri. Sonra su hatlarının tamamı değiştirilecek. Bunları gerçekleştireceğiz. Bu projede bir şey daha var. Biz şehrin içerisinden geçen büyük kanalımız var. Hem çeltik sulanıyor hem şehir içerisinden su gecişini sağlıyor. Bu bizim için çok büyük bir nimet. Bu nimeti biz insanımıza daha güzel bir şekilde hizmete sunmak için çalışma başlattık. İki bin metre uzunluğundaki kanalı nasıl yapacağımızın göstergesi olarak o projeyi bunun içerisine sunduk. İki tarafında beton duvarların yer alacağı, etrafı çiçeklerle süslenmiş, içerisinden berrak suyun akacağı peyzaj alanları oluşturulmuş bir yeri ülke ve ilçe halkının hizmetine sunacağız. 3 yıl içerisinde bütününü kapsayacak. İlçede bir dönem dükkan ihtiyacını karşılanması için kanalın üstü kapatılmış dükkan yapılmış onları yıkacağız. Ayrıca oto park ihtiycaı yerli ürün pazarı olarak kullanılıyor. Bırakın kanalın üzerini kapatmayı yeni kanallar, ırmaklar şehir merkezinden geçirme gayretleri var. Biz bunu ülke insanı ilçe halkının hizmetine sunacağız.
Osmancık Kalesinin restore projesi onaylandı. Kaynak bulduğumuz ölçüde restore edilecek. Ahşap ve tabi dokuyu bozmadan kafeteryalar kurulacak. 1489 yılında yapılan Koyunbaba köprüsü Anadolu’nun en uzun köprüsü. Dünya ve Osmancık kalitesinde bir köprü. Bununla ilgili restore çalışması girişimi gerçekleştirildi.
Karayolları Tarihi Köprüler birimi restore projesini tamamladı. Uygulamaya en kısa sürede geçilecek.
Kale ve köprü projesinin tamamlayıcısı olan ilçenin çehresini değiştirecek, cazibe merkezi olan ilçemizi daha cazip durumu getirecek olan bir diğer çalışma ise Kızılırmak Islah projesi. Obruk barajından başlayıp 94 kilometrelik alanı kapsıyor. Maliyeti 150 milyon TL. Projedeki katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekillerimiz Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı ile müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akça, teşekkür ediyorum. Bu projenin bizim için önemli kısmı şuan 8 gözü kapalı olan Koyunbaba köprüsünün 15 gözünün hizmete açılacak olmasıdır. Bu proje köprünün ömrünü uzatacak. Irmak ıslah projesi, Kale köprü restoresi bunlar Osmancık’ı zıplatacak. Cazibe merkezi olan ilçemizi daha cazip hale gelecek. Bu günler çok uzak değil” dedi.
Belediyeciliğin sadece alt yapıdan ibaret olmadığını kültürel ve sosyal yönünde göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti: “Sosyal ve kültürel faaliyetleri önemsiyoruz. O yüzden bir geleneği yaşatmak adına Hıdrellez şenlikleri, tanıtım adına pirinç festivalleri düzenliyoruz. Gelenekselleşmeye çalıştırdığımız bir diğer etkinliğimiz ise şiir şölenimiz oldu. Çok büyük ilgi gördü. Kuran ziyafeti programları, bugün hayatta olmayan belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve belediye çalışanlarımız için mevlit okutuyoruz. Belediye olarak vatandaşlara ulaşabileceğimiz her alanda ulaşmaya çalışıyoruz.
İmaret geleneğini yaşatıyoruz. Bizden önce arkadaşlarımızın başlattığı çok güzel bir gelenek var. Evlere iftarlık göndermeye başlamış, biz bunu zevkle devam ettiriyoruz. Muhtar evleri yaptık. İlçemizin ihtiyaçları neyse bu ihtiyaçlara kendimizi çok fazla dağıtmadan, her şeyi ‘birden yaparız’ dersek her şeyin yarım kalacağını biliyoruz.
Borcumuzu azalttık hizmetlerimizi artırdık. Yapmış olduğumuz hizmet 3 yılda 3 dönemlik hizmet. Alt yapı projesi bittiğinde 5 yılda 5 dönemlik hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. İş-Kur la birlikte istihdamın artırılmasına, işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.
İlçemizi tanıtmak için elimizden gelen faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ankara’da düzenlenen tanıtım günleri fırsat oldu. ilçemizi tanıttık. Orada en ilgi gören stantlardan birisi olduk. Çorum’daki tarım fuarında pilav dağıttık. Halkımızın teveccühleri devam ettikçe bizde hizmetlerimize devam edeceğiz.
İlçemiz tarih ve pirincin başkenti. Tarihin başkenti çünkü Osman Gazinin doğduğu şehir. İmparatorluğa adını veren şehir. Ertuğrul Gazi göz ederken Osmancık’ta konaklıyor. Evliya Çelebinin ifadesine göre ilçemizi de doğuyor.Sevgi ifadesinde Osmancık deniyor.
Akşemseddin hazretlerinin annesi Osmancıklı. Osmancıkta uzun yıllar müderrislik yapmış. Dünya tarihine yön veren ancak magazine kurban giden büyük devlet adamı Baltacı Mehmet paşa. Bunu da gündeme taşıdık. Limni adasından mezarını gittiğimizde bulabilecek miyiz bilemiyoruz. Bulabilirsek mezarını ilçemize getireceğiz. Bulamazsak anıt mezarını sembolik olarak şehitlikle birlikte yapacağız. Kale projesi yapılırken onun yaptırdığı 4 halife çeşmesinden 3’ü aktif. Diğerini de biz yaptırarak turizme kazandıracağız.
Bazıları için alt yapı çalışmaların sıkıntı görünen şeyler bizim için nimet. Kamuoyuna yansıyan ulusal basınında büyük ilgi gönderdiği bir tünel bulduk. Bilinen yerin hizmete sunulup sunulmayacağını ortaya koymuş olduk. 1974 yılında yapılan çalışmada tahrip edilmiş bir yeri gün yüzüne çıkardık. Bir tarafı Koyun baba köprüsünün ilk gözüne bir tarafı da kaleye doğru gidiyor. Burasını da tekrar turizme kazandıracağız Anadolu erenlerinden Koyunbaba hazretlerinin türbesi ilçemizde. Bu bizim için çok önemli. Koyunbaba hazretlerine toplumun bütün kesimleri sahip çıkıyor. Oraya da sahip çıkacağız. Restoresini yaptıracağız. İlçemizde yetişen Osmancık 97 pirinci Türkiye’nin bir çok ilinde ekimi yapılıyor. Kızılırmak sayesinde bizim pirincimiz meşhur. Dünya kalitesinde inandığımız köprümüz var.
Yapılan işler doğalgazla taçlandırılacak. Hedefimiz alt yapı çalışmasının bitmesi. Kaldırımları genişleteceğiz. Bu arada doğalgaz ilçemizin büyük beklentisi. Daha önce konuşulmazken ilçenin hedefi haline geldi. AK Parti Kongresi’nde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldızla görüştüm. Osmancık’a doğalgazın gelmesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bizimle birlikte 60 yer içinde çalışmalar sürüyor. Karar birlikte çıkacak. Bu bakanlar kurulunda onaylanacak. Önümüzdeki aylarda onaylanır diye düşünüyorum. Çorumgaz’la görüştük. Bakanlar kurulu kararı ile çıktıktan sonra hattı döşemeye başlayacaklarını dile getirecek. Milletvekillerimiz doğalgazın gelmesi için çalışıyor”