Gaziantep Valisi Ata Açıklaması

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ''Bir ülke sanayi ve teknolojide ne kadar gelişirse gelişsin ihmal edilememesi gereken en önemli sektör tarım ve hayvancılıktır'' dedi.

Nurdağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca süt sığırcılığının geliştirilmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara gelir sağlamak amacıyla hazırlanan ''Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi'' çerçevesinde 50 aileye ''Holstein'' ırkı 200 süt sığırı dağıtıldı.

Vali Erdal Ata, İncirli köyünde düzenlenen törende, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi'nin tarım ve hayvancılığın gelişimi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

İncirli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine Süt Sığırcılığı Projesi için toplam 1 milyon 528 bin 941 TL kredi tahsis edildiğini ifade eden Ata, şöyle konuştu:

''Tarımsal potansiyelimizi iyi değerlendiremiyoruz. Bu durumu düzeltmek için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Ülkemiz, 1980'li yıllarda dünyada gıda bakımından kendisine yetebilen 7 ülkeden biriydi. Son yıllarda kentlere olan göç ve tarımda potansiyeli yakalayamama gibi nedenlerden dolayı birçok tarımsal ve hayvansal ürünleri dışardan ithal eder duruma geldik. Bir ülke sanayi ve teknolojide ne kadar gelişirse gelişsin ihmal edilememesi gereken en önemli sektör tarım ve hayvancılıktır. Teknoloji olmadan da hayatımızı sürdürebiliriz. Ama gıda olmadan bu imkansız. Şu anda tarım ve hayvancılığa verilen destekler ile olumsuz yönde giden süreci tekrar eski haline çevirerek, dünyada gıda ve tarım alanında kendi kendisine yeten ülke olmayı hedefliyoruz.''

Nüfus artış oranına paralel hayvancılığı ve tarımı yükseltmenin şart olduğunu vurgulayan Ata, bu tür projelerle hem hayvancılığın geliştirilmesine hem de ailelerin geçimini sağlayabileceği gelir elde etmesine katkı sağlandığını ifade etti.

Nurdağı Kaymakam Vekili İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı, İlçe Emniyet Müdürü Ceyhun Yılmaz ve Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz'ın katıldığı törende, kura sonucu belirlenen hak sahiplerine inekler dağıtıldı.

Muhabir: İzzet Mazı / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA