Erciyes'e Hacılar Desteği

Hacılar Kaymakamlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ne destek amaçlı proje hazırladı.

Hacılar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin hazırladığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanan ''Erciyes Master Planı Etki Analizi'' projesi tanıtıldı.

Kaymakamlık binasındaki toplantıya Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Başkan Yardımcısı Rasim Kahraman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Uslu, Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Rasyonel Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri yetkilileri katıldı.

Kaymakamı Çetinkaya, yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyadaki en büyük yatırımlardan olan Erciyes Kayak Merkezi'nden Hacılar'ın nasıl istifade edebileceğini araştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem de ilçe hakkında bilgi verdi.

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler ise Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi çerçevesinde bugüne kadar yapılan yatırımları anlattı.

Konuşmaların ardından, ORAN'dan 49 bin 500 lira hibe almaya hak kazanan proje ile ilgili yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.

Yaklaşık 3 ay sürecek çalışmanın ardından, ilçenin Erciyes'teki potansiyelden yararlanmasına yönelik hazırlanacak rapor, girişimcilere ve yerel yöneticilerle paylaşılacak.

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA