Düzeltme - Gürcü Öğrenciler Türkçe Olimpiyatları'na Ünye'de Hazırlanıyor

Sayın Abonemiz,'Gürcü öğrenciler Türkçe Olimpiyatları'na Ünye'de hazırlanıyor' başlıklı haberde 'FEM Dersaneleri öğretmenlerinden Burhanettin Yaraş' ifadesi 'Niko Nikoladze Türk Lisesi öğretmenlerinden Burhanettin Yaraş' olacaktır.

Haberimizi düzelterek tekrar servis ediyoruz. Haberimizin bu Son halini dikkate almanızı rica ederiz.
Gürcistan'ın Kutaysi ilçesinde eğitim veren Niko Nikoladze Türk Lisesi'nin 2013 Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanan öğrencileri, Türkçe pratiği yapmak için Ünye'ye geldi. Öğrenciler, FEM Dersanesi öğretmenleri ile Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak'ı ziyaret etti.Başhekim Büyükkarabacak, öğrencilerden Gürcistan'daki eğitim sistemi ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilere meslek olarak neyi seçeceklerini soran Başhekim Büyükkarabacak, 'doktor' cevabı aldı. Başhekim Büyükkarabacak, "Şanslısınız, çünkü Türk öğretmenlerin bu üstün gayretleri var. Hem onlara hem de size güveniyorum. Doktor olursanız aynı dili konuşmuş olacağız. Öğretmenlerinize gelince; onların hiçbir beklentisi olmadan, sizin eğitiminiz için bu zorluklara katlanıyorlar. Ünye'de Gürcülerin fazla olması hasebi ile burada çok yabancılık hissi yaşamayacaksınız." dedi.

Niko Nikoladze Türk Lisesi öğretmenlerinden Burhanettin Yaraş da öğrencilerle ilgili bilgi verdi. Yaraş, "Gürcistan'dan 9 öğrenci, Türkçe pratik yapmak için buraya geldiler. 10 günlüğüne Ünye'de kalıp hem Türkçe pratiği yapacak, ülkemizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Ünyelilerin büyük ilgi gösterdiği ve en güzel yemeklerle evlerinde ağırladıkları öğrencilerin ilçemiz sakinleriyle güzel bir bağ kuracaklarına inanıyorum. Ünye'de Gürcülerin çok olması da iki ülke arasında bir gönül köprüsü kurulmasını kolaylaştırıyor." şeklinde konuştu.