Üniversite Öğrencileri 'Öğretim Materyalleri' Sergisi Açtı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören öğretmen adayları, 'öğretim materyalleri' sergisi açtı.

Üniversite Öğrencileri 'Öğretim Materyalleri' Sergisi Açtı
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında öğrencilerin hazırladıkları çalışmalardan oluşan öğretim materyalleri sergisi, öğrencilerin kendi düşünceleri ve el becerileriyle hazırladıkları ve ilköğretimde öğretim materyali olarak kullanılabilecek çeşitli araç ve gereçlerden oluşuyor.

Vehbi Koç Binası'nda düzenlenen serginin açılışına; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, öğretim üyeleri ile ilköğretim öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Konu anlatımlarını materyallerle destekleyen üniversite öğrencilerinin birbirinden farklı tasarımları beğeni topladı. Öğrenci grupları tarafından yapılan her bir eser, eser sahibi gruplar tarafından sergiyi gezen konuklara anlatıldı. Sergide yer alan materyal çalışmalarını gezerek incelemelerde bulunan Rektör Gönüllü, 'Adıyaman Üniversitesi öğrencileri güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Materyallerle konuları anlatmışlar. Materyallerle anlatılan konular akılda daha iyi yer edinir. Öğrencilere bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum ' dedi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kontaş, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Öğretim materyalleri, öğretim programları kapsamında, öğretme-öğrenme sürecinin daha etkili ve verimli olmasının sağlanması bağlamında önemli bir yere sahiptir. Yaptığımız bu çalışmalarla, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, problem çözme, imgelem gücü ve el becerilerinin geliştirilmesini amaçladık. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca hem bireysel, hem de grupla çalışarak bu süreci çok iyi değerlendirdiler ve nitelikli ürünler ortaya çıkardılar ' ifadelerini kullandı

Daha sonra konuşan öğretmen adaylarından Melike isimli bir üniversite öğrencisi ise, 'Kendime olan güvenimi daha çok ön plana çıkartmak ve becerimle neler yapabildiğimi öğrenmek amacıyla tek başıma bir çiçek materyali yaptım. Ve yapmış olduğum çiçek materyalinde bitkinin kısımlarını ve organlarını anlatmaya çalıştım. Yapmış olduğum materyal sayesinde hem dersi daha iyi anlamış oldum hem de kendi beceri ve güvenim daha çok artmış oldu. Bu tür derslerin sadece okumakla değil de görsel açıdan da öğrenilmesi daha iyi oluyor ' dedi.

Açılan serginin 1 gün boyunca sergileneceği öğrenildi.
Kaynak: İHA