Nizip'te ''Halk Koşusu'' Düzenlendi

Gaziantep'in kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ''Halk koşusu'' düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, koşu, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirildi.

Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, koşunun geleneksel hale getirilmesinin düşünüldüğünü belirterek, Antep Savunması'nın tarihe mal olmuş örnek bir savunma olduğunu vurguladı.

Anteplilerin işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve her türlü imkansızlığa rağmen, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücü sergilediğini vurgulayan Özaslan, şunları kaydetti:

''Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Özdemirbey ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele edilerek, 10 bine yakın şehit verme pahasına Antep'i düşman işgalinden kurtardılar. Atalarımızın bu mücadelesi bize örnek olmalıdır. Bundan sonraki olacak olan bu türlü saldırıları milli, manevi ve atalarımızdan bize gelen genetik kan bağımızla kalıtımsal özelliklerimizle bizlerde her zaman üstesinden gelebiliriz.''

Halk koşusu sonunda 3 farklı kategoride dereceye giren katılımcılara hediye verildi.

Ekinliğe, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA