Mhp'li Akçay'dan Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Mhp'li Akçay'dan Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret
İlk ziyareti MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay gerçekleştirdi. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve yönetim kurulunu ziyaretinde konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Görevinizde size başarılar diliyor, ayrıca yeni yılınızı da şimdiden kutluyorum.” dedi.

Meydanın önemini yakinen bilen birisi olarak Edirne’den Kars’a birçok bölgede görev yaptığını belirten Akçay, Manisa basının Türkiye’de güzel bir konumda olduğunu söyledi.

Gelişen teknoloji ile medyanın öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten Akçay, vatandaşın medyaya ihtiyacı olduğunu; ancak milletvekili olarak kendilerinin daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Medyanın 4. büyük güç olduğuna inandığını; ancak son dönemlerde bunun çok fazla dile getirilmediğini belirten MHP’li Akçay, “Basın olmadan yaşamak, oksijen almadan yaşamak gibidir” dedi.

Gazetecilerin yıpranma payı ve fiili hizmet zammıyla ilgili bilgiler de veren Akçay, “Ziyaret vesilesiyle bu konuyu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Geçen sene vermiştik; ama kanun teklifinde bu konuyu bir kez daha önerge olarak verdik. Bunu verirken de verilen sözleri hatırlattık. Özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu konuda söyledikleri vardı. Zamanla göreceğiz; ama sanki bir şeyler olacak gibi. Basın çalışanlarının emeği için bunun takipçisi olacağız. Her tür sorunlarınıza gerekli ilgi ve alakayı göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise Erkan Akçay ile geçmiş dönemlerden bu yana süre gelen iyi bir ilişkileri olduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Akçay'ın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ertuğrul Aytaç’ın duayen bir gazeteci olduğunu belirten Uçak, “Tabi herkes bir iddia ile çıkıyor ortaya. Bu iddiaları kanıtlamak biraz zaman alır. Siz bu zaman meselesini çoktan aşmış birisiniz. Allah muhabbetinizi bozmasın, muhteşem bir tablo oluşturuyorsunuz.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Manisa’daki faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktaran Müdür Mehmet Uçak, Manisa’nın çok şanslı bir olduğunu, çalışmaların çok büyük bir süratle devam ettiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gençlik Şüheda’nın İzninde” projesi ile tüm Türkiye’den katılımlarla 6 Ocak 2013 tarihinde Kars’ta olacaklarını ve Manisa’dan da 40 kişi ile gideceklerini belirten Uçak, projenin bir hatırası olması için Aytaç’a kaşkol hediye etti. Uçak ayrıca, Aytaç’ın ayak numarasında bir spor ayakkabısı da hediye ederek, “Bu ayakkabıları giyerek sizi her gün tesislerimize, spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA