Genel Sekreter Engin Açıklaması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın , toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı'na proje başvuruları 24 Aralık'tan itibaren kabul ediliyor.

Toplam 20 milyon lira bütçeli 2012 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'na çıktığını bildiren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile kar amacı güden işletmelerin programa başvuruların 24 aralık 2012 Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlandığını, başvuruların 3 ay süreceğini kaydetti.

BAKA'nın 3 alt başlıkta gerçekleştireceği yeni mali destek ''Doğrudan Finansman Desteği'' programına son başvuru tarihinin 13 Mart 2013 olarak belirlendiğini belirten Engin, ''Bazı proje yapan firmalar 'BAKA ile aramız çok iyi projenizi çıkartırız hazırlayalım' diye gelebilir. Hiçbir firma bizim için akredite edilmiş değildir. Çantacı olarak tabir edilen firmalara paranızı kaptırmayın'' uyarısında bulundu.

Engin, Mali Destek Programı'na başvuruların BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanı sıra Antalya ve Burdur'daki Yatırım Destek Ofisleri'ne de yapılabileceğini dile getirerek, ''Kamu ve özel sektör projelerine 70 bin ile 400 bin lira arasında hibe desteği sağlanacak. Mali destek programının ayrıntılarına 'baka.org.tr' adresinden ulaşılabilir'' diye konuştu.

Tuncay Engin, şunları kaydetti:

''Ajansımızın yürüttüğü mali destekler hakkında yardımda bulunmayı taahhüt eden ve bu süreçten nemalanmak isteyen şahıs ve kuruluşların varlığı tespit edilmiştir. Mali ve Teknik Destek Programları ile ilgili Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın hiçbir özel yasal temsilcisi, danışman firması, danışmanı gibi şahıs ve kuruluşla bağlantısı veya anlaşması bulunmamaktadır. BAKA'ya sunulan projeler Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından objektif kriterler uygulanarak değerlendirilecektir. Bahse konu şahıs ve kuruluşların proje yazma ve yürütme konusundaki taahhütlerinin ajansımız açısından hiçbir bağlayıcılığı bulunmamakta olup, bu kişiler tarafından verilen proje kabul garantilerinin geçerliliği söz konusu değildir. BAKA herkesin katılımına açık ücretsiz proje hazırlama eğitimleri düzenlemektedir.''

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA