Amasya Valisi Öz Açıklaması

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Geleneksel Türk Okçuluğu'nun desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Haziran ayında Gümüşhacıköy ilçesinde yapılacak olan Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali çerçevesinde görüş alışverişinde bulunmak için, Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatçi, Gümüşyay Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitim ve Kültür Dernek Başkanı Necmi Kılıç ve dernek yöneticileri Vali Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel sporların geliştirilmesi ve tanıtılması yönünde destek olduklarını ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

''Geçmişten gelen, ata yadigârı değerlerimize sahip çıkmak, unutulanları hatırlatmak, geliştirmek ve geleceğe aktarmak hepimizin görevi. Geleneksel Türk Okçuluğu'nu geliştirmek, geleneksel Türk Okçuluğu tekniklerini öğretip yaygınlaştırmak, teknik ve malzeme konusunda araştırma yapmak gerekiyor. Osmanlı Devleti'nde sistemli bir spor okçuluğu ve sıra dışı bir savaş sanatı kimliğine ulaşırken günümüzde unutulmaya yüz tutmuştur. Ok avcılık ve toplayıcılık zamanında insanların elindeki tek silah olarak biliniyor ve yazı uygarlığına varıncaya kadar okçuluğun önemini sürmüştür.

Öz, dernek yöneticilerine, Amasya'da 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali'nde ''Geleneksel Türk Okçuluğu'' sporunun festivale renk katması gerektiğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Gümüşyay Derneği yöneticileri, Vali Öz'e ok ve yay hediye ettiler.

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA