Vali Yurdakul Açıklaması

Valilik tarafından merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına, hizmet içi eğitim verildi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Veysel Yurdakul, insanların öğrenmeyi sürdürdüğü müddetçe ayakta kalabileceğini söyledi.

İşlerin daha düzgün yapılması ve farkındalık oluşması için, birtakım eğitim, seminer ve konferansların düzenlendiğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

''Eğitimi de bu nedenle düzenledik ve buna devam edeceğiz. İçimizde yeni seçilen veya eski olan muhtarlarımız var. Muhtarlar elimiz, ayağımız, gözümüz ve kulağımızdır. Çünkü muhtarlar vatandaşın içinde. Muhtarlar, vatandaşın dilek ve şikayetlerini bize sunan en yakın kişidir. Bundan sonra düzenleyeceğimiz eğitim seminerleri ve konferanslarla, muhtarlarla bir araya gelmeye çalışacağız. Günlük ve rutin işlerden, operasyonel faaliyetlerden dolayı, eğitimi ve eğitimin stratejisini ve politika boyutunu ihmal eden bir toplum haline geldik. Bu ihmalden dolayı bazı muhtarlarımız validen isteyeceğini odacıya, odacıdan isteyeceğini de valiye söylüyor.''

Öncelikle hangi hizmetin nereden alacağını ve hizmet alırken de hiyerarşi kademelerinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Yurdakul, yanlış yere ve yanlış makama yapılan müracaatların, enerji ve zaman kaybına neden olacağını kaydetti.

Hizmetlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve taleplerin doğru yerlere yapılması için bu programlara katılmak gerektiğini bildiren Yurdakul, muhtarların nitelikli olmasının işleri daha da kolaylaştıracağını ifade etti.

Yurdakul, ''Muhtarlar, hangi hizmeti hangi birimden alması gerektiğini iyi bilmeli. Vatandaşların taleplerini doğru yerlere iletmesi için, muhtarların bilgili olması lazım. Aksi takdirde vatandaş elmayla armudu, şapla şekeri karıştırır. Bunun için de mesaimizi boş yere harcarız. Muhtarlarımızın kendisini yetiştirerek saygın bir hale gelmesi gerekiyor'' dedi.

Konuşmanın ardından, hizmetlerin doğru şekilde yürütülmesi ve taleplerin doğru makamlara yapılması için, bazı kurum amirleri tarafından sunum yapıldı.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA