“sosyal Kart” Tescillendi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yönelik uyguladığı ve Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.

“sosyal Kart” Tescillendi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın merhamet, şefkat ve sevgi şehri olduğunu belirterek, hiç geliri olmayan ailelere yönelik 3 yıldır sürdürdükleri Sosyal Kart uygulamasının insan onurunu düşünen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahibini rencide etmeyen ve tercih ettiği ürünü alma imkanı sağlayan modern bir sistem olduğunu söyledi.

Sosyal Kart’tan 2 binden fazla ailenin yararlandığını kaydeden Başkan Akyürek, bu ailelerin market alışverişlerinin yanında su paralarının da kart ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini dile getirdi. Konya’da çok sayıda fiziki yatırıma imza atıldığını, ancak Sosyal Kart’ın hepsinden daha büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Sosyal Kart’ın tüm Konya halkı adına yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart ile ilgili yaptıkları başvuru sonucunda Türk Patent Enstitüsü’nden olumlu sonuç aldıklarını ve Sosyal Kart’ın tescillendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, ihtiyaç sahibi ailelerin mutlaka Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmalarını istedi .
Kaynak: İHA