Özel Bahaddin Bey’den Mısır Gezisi

Diyarbakır Özel Bahaddin Bey Koleji, kültür gezileri kapsamında velilere yönelik Mısır turu düzenledi.

Geziye katılan veliler Mısır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Diyarbakır’da Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Bahaddin Bey Koleji, öğrenci velilerine yönelik Mısır gezisi düzenledi.

Okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin rehberliğinde düzenlenen gezi kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’nin yanı sıra bir tarihi şehir gezildi. Veli heyeti Kahire şehir turundan sonra dünyanın 7 harikasında biri olan meşhur Mısır Piramitlerini gezdi.
Dünyanın en ünlü ve bulundurduğu eserle ile en zengin müzelerinden bir olan, 5 bin yıllık tarihe tanıklık eden Kahire Müzesi'ni ziyaret eden heyet, Nil Nehri üzerindeki tekne gezisiyle programlarına devam etti. Geziye katılan öğrenci velilerinden Yeliz Bircan, Bahaddin Bey Koleji’nin bu tür gezilerle, yurt içinde ve yurt dışındaki tarihi ve güzel yerleri gezme ve görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Özel Bahaddin Bey Koleji Müdürü Süleyman Namazcı ise eğitim – öğretimde başarıyı etkileyen en önemli faktörlerden birisisinin veli- öğrenci-okul iletişiminin sağlanması ve devam ettirilmesi olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerde bu iletişimin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Namazcı, “Bizim için bu çok önemli, sene başında öğrencilerimizin akademik takvimini planlarken bu tür veli etkinliklerini de plana bağladık, günü geldikçe planımıza uygun etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.