Deneme Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Hediye

Malatya'nın Yazıhan Ortaokulu'nda yapılan deneme sınavı sonuçlarında ilk 3'e giren ve önceki denemelerine göre anlamlı sıçramalar yapan öğrencilere, kitap hediye edildi.

Deneme Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Hediye
Okul Müdürü Mustafa Öz ve Eğitim Koordinatörü Erol Kurban'ın gözetim ve koordinasyonunda gerçekleştirilen ödüllendirme sistemine dair Okul Müdürü Öz yaptığı açıklamada, okulda 3 haftada bir yapılan deneme sınavı sonuçlarına göre ilk üç sırayı alan ve daha önceki denemelerine göre puanını yükselten öğrencilere yönelik bir ödüllendirme sistemi geliştirdiklerini söyledi.

Öz, geçen yıl 1 öğrencilerinin fen lisesini kazandığını, 3 öğrencinin Anadolu liselerini, 2 öğrencilerinin Anadolu öğretmen liselerini kazandığını, bunun yanında 15 öğrencilerinin de bursluluk sınavını kazandıklarını ve toplam 160 öğrenci mevcuduna göre kazananların sayısının hatırı sayılır bir orana ulaştığını ifade etti.

Malatya'da 'Yılın Öğretmeni' seçilen ve Yazıhan İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan, aynı zamanda okulun eğitim koordinatörlüğü görevini de üstlenen Erol Kurban ise, bu başarının arkasında yatan sebepleri şöyle sıraladı: "Düzenli ve planlı çalışma, tekrar yapma, deneme sınavı ve yaprak test çözme, televizyondan ve internetten mümkün mertebe uzak durmak. "
Kaynak: İHA