Ankara Ticaret Odası'nda Yangın

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) arşiv ve ticari sicil bölümünde çıkan yangın tamamen kontrol altına alındı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile CHP Ankara Milletvekili ve eski ATO Başkanı Sinan Aygün, binada incelemelerde bulundu. ATO'da akşam saatlerinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarının ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine ASKİ'ye ait su tankerleri de olay yerine geldi. Binada yoğun dumanlar yükselmeye devam ediyor. Ankara Emniyeti olay yeri inceleme ekiplerinin de araştırmaları devam ediyor. Meydana gelen yangında arşiv bölümü ve ticari sicil bölümü tamamen yanarken, binada büyük çapta hasar meydana geldi. Bu arada yangına ilk müdahale sırasında yaralanan bir itfaiye erinin olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ATO Başkanı Salih Bezci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirterek, "Şu anda içeride ne olduğunu bilmiyoruz. Yarın kesin durum ortaya çıkacak" dedi.

Öte yandan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile CHP Ankara Milletvekili ve eski ATO Başkanı Sinan Aygün'ün olay yerine gelerek yangınla ilgili kısa bilgi aldı. ATO Başkanı Bezci, Hisarcıklıoğlu ve Aygün daha sonra incelemelerde bulunmak üzereye binaya girdi

Kaynak: İHA