25 Yıllık Muhtar Yakalandığı Amansız Hastalığa Yenik Düştü

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Başpınar köyünde 25 yıldır muhtarlık yapan 66 yaşındaki Hüseyin Kutlu, yakalandığı mide kanseri hastalığına yenik düştü.

25 Yıllık Muhtar Yakalandığı Amansız Hastalığa Yenik Düştü
Hüseyin Kutlu, bir yıl önce yakalandığı mide kanseri hastalığı nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı.

5 dönem üst üste seçilen ve bölgede en uzun muhtarlık görevini yürüten Kutlu, mide kanseri hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. Bölge halkı tarafından sevilip sayılan Muhtar Kutlu’nun hayatını kaybetmesi halkı yasa boğdu. Hüseyin Kutlu’nun cenazesi, doğup büyüdüğü ve 5 dönem üst üste seçilip muhtarlığını yaptığı Başpınar köyü mezarlığında yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze namazına Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile Belediye Meclis üyeleri, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, CHP Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı ve yönetimi, MHP Araban İlçe Başkanı Zaittin Karakuza ve yönetimi, ilçedeki sivil toplum örgütü başkanları ile ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 39 köy muhtarı ilçedeki kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA