Sinop'ta KOSGEB Çalışmaları

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, 2012 yıl sonu itibariyle Sinop'ta KOSGEB Girişimcilik Desteğiyle 75 yeni işletme kurulduğunu söyledi.

Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'ta faaliyete başlamalarının üzerinden 1 yıldan az bir süre geçmiş olmasına rağmen veri tabanına kayıtlı 2 bine yakın KOBİ'ye ulaştıklarını ve 2 milyon liraya yakın destek ödemesi yaptıklarını söyledi.

Müdürlük olarak organize edilen eğitimlerin yanı sıra, İŞKUR, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinop Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitim'' programlarıyla 13 grupta toplam 340 kişiye kendi iş yerlerini açma fırsatı tanıdıklarını ifade eden Kızılaslan, ''Girişimcilik Sertifikalarını dağıttık. Girişimcilik kültürünün Sinop'ta yaygınlaşmasını sağladık. Bu eğitimlerden sertifikasını alarak işletmesini kuran girişimcilerin sayısı 75 kişiyi aşmıştır'' dedi.

Sinop ekonomisinin bu desteklerden kazancının yapılan destek ödemelerinden çok daha fazla olduğunu ifade eden Kızılaslan, şunları kaydetti:

''Sinop'ta faaliyet gösteren firmaların 100'den fazlası KOSGEB Genel Destek Programı ile nitelikli eleman istihdam edip, yurt dışı iş gezilerine katılıp, yurt içi fuarlarda ürünlerini sergileyip, ürünlerinin test ve analizini yaptırarak belgelendirme imkanı bulmuştur. Bunun yanı sıra tanıtım desteği ile firmalarının yerel ve ulusal çapta bilinirliğini ve pazar paylarını arttırmışlardır. 10'dan fazla KOBİ ise KOBİ Proje Destek Programı aracılığı ile hazırladıkları projelerle kurumsallaşma ve pazarlama açısından işletmelerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca, 3 adet işletme de Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği kapsamında desteklenmektedir.''

Kızılaslan, tüm bu destek ve eğitimleri 1 yıla sığdırmayı başardıklarını, 2013'te daha çok KOBİ ve girişimciye ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA