Milletvekili Kinay'dan YHT Müjdesi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kkinay, İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kente Yüksek Hızlı Tren (YHT) müjdesi verdi.

Milletvekili Kinay'dan YHT Müjdesi
Bölünmüş yollar ile artık Kütahya’nın ulaşım probleminin tamamen ortadan kalkacağını dile getiren Kinay, "Kütahya’da adeta bir yol devrimi yaşanmaktadır. 50 milyon TL civarındaki tutarlarla başlamış olduğumuz yol yatırımlarımız 2012 yılında zirve yaparak 142 milyon TL yatırım seviyesine ulaşmıştır. Yol konusunda artık asıl hedefimiz ilçelerle olan bölünmüş yol bağlantılarımızdır’’ dedi.

Kütahya’ya YHT müjdesini de veren Kinay, şöyle konuştu: "Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren hattının daha önce açıklanmış olan projesini yapılan girişimlerimiz ve yoğun çalışmalarımız sonucunda Ulaştırma Bakanlığımız tarafından revize edilerek Kütahya dan geçecek şekilde yeni projesi planlanmıştır. Bu projeye göre Eskişehir Antalya YHT hattı Sabuncupınar ve Alayunt üzerinden Altıntaş Zafer Havalimanı İstasyonu planlanarak Afyon ve Antalya’ya devam edecektir." Milletvekili Kinay, SGK ve İş-Kur yeni binası inşaatına başlandığını ve enkısa zamanda tamamlanacağını belirterek , 2 bin 500 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu'nun inşaatına da 2013 yılının ilk aylarında başlanacağını ifade etti .
Kaynak: İHA