Mersin’de Terk Edilmiş İki Katlı Bina Çöktü

İçel’de sahipleri tarafından terk edilmiş 2 katlı bir bina büyük bir gürültüyle çöktü.

Mersin’de Terk Edilmiş İki Katlı Bina Çöktü
Ölen yada yaralananın olmadığı olayda çökme sırasında yan taraftaki binada oturanların içeride olması büyük bir faciayı önledi. Yan taraftaki binada oturan yaşlı bir kadın çökmenin oğlu içeriye girdikten sonra olmasının mucize olduğunu söyledi.

Merkez Akdeniz İlçesi Kiremithane Mahallesi 4419 Sokak’ta bulunan ve yaklaşık 100 yıllık olduğu tahmin edilen 2 katlı terk edilmiş bin bina büyük bir gürültüyle çöktü. Sahiplerinin Almanya’da olduğu öğrenilen taş binanın çökmesi sırasında yan taraftaki eski binalarda oturan komşuların evlerinin içinde olması olası bir faciayı önledi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre tedbiri alarak vatandaşları uzaklaştırırken TEDAŞ ekipleri ise binadaki elektrik akımını kesti. Çökme sırasında binadaki bazı taşların evinin kapısının önüne düşen yaşlı bir kadın ise büyük korku yaşayarak zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Çöken binada kendisinin oturduğunu ve söz konusu binadan 2 ay önce çıktığını belirten Haluk Gedik isimli vatandaş “2 ay öncesine kadar ben oturuyordum. Şu anda kimse yoktu. Boştu. Gece tuvalet kısmı çöktü sabah kalktığımızda lente kısmı ayrılıştı. Gündüz bir şey olmadı. Akşam eve gelip oturuyorduk. Ev bir anda çöktü. Sahipleri Avrupa’da” diye konuştu.

Çökme sırasında büyük korku yaşayan Gedik’in resmi nikahı olmayan eşi Nurten Yalçın ise “Allah korudu bir saniye içinde çocuğumda ölebilirdi. Aniden bir gürültü oldu. Ben yerimden kalkarak zıpladım. Çocuk kapıdan bağırdı bina yıkıldı diye. Korktum. Binada çatlaklar vardı ev sahibi önemsemedi. Oğlumun kısa bir süre önce evimize girmiş olması bir mucize. Oğlum da ölebilirdi” şeklinde konuştu.