Kazaya Rekor Ceza Geldi

Kaymakam, alkollü bir sürücüye ağır ceza verdi.

Kazaya Rekor Ceza Geldi
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde meydana gelen kazada, sürücünün 194 promil alkollü olduğu daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin alıkonulduğu ortaya çıkınca, Kaymakam Muhittin Pamuk da sürücüye 7 bin 200 TL ceza yazıp ehliyetine 5 yıl el konulması için mahkemeye başvurdu.

Kaza, 18 Aralık'ta meydana geldi. Anamur istikametinden gelen S.Y. idaresindeki 07 UR 386 plakalı otomobil, Milli Egemenlik Bulvarı Deniz Kızı Kavşağı'nda kırmızı ışıkta geçince 38 ZN 776 plakalı E.E’nin kullandığı otomobile çarptı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kazanın ardından gelen polis, sürücülerin ehliyetlerini istedi. Kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olan S.Y’nin ehliyetinin olmaması üzerine yapılan incelemede, daha önce 4 kez alkollü araç kullanmak, 2 kez de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza aldığı, ehliyetinin de daha önceden alkollü araç kullandığı için alıkonulduğu ortaya çıktı. S.Y., yapılan alkol muayenesinde 194 promil alkollü çıktı. Ehliyetsiz araç sürücülerinin ödeyeceği para cezasını belirleme yetkisinin 6352 sayılı Yasa’da yapılan değişiklikle yaklaşık 3 ay önce kaymakamlara verilmesi nedeniyle S.Y.’nin dosyası, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk’un önüne geldi. Kaymakam Pamuk da, S.Y’e rekor bir ceza verdi. Alt limiti 600 TL olan cezayı en üst limitten kesen Kaymakam Pamuk, S.Y’e 7 bin 200 TL ceza yazdı, ehliyetine de 5 yıl el konulması için mahkemeye başvurdu.

Kaymakam Pamuk,“S.Y’nin dosyası önüne geldiğinde çok şaşırdığını belirterek "Şahsın suç işlemekteki ısrarlı tavrına verebileceğim en ağır cezayı verdim. Şahsın ehliyetine 5 yıl el konulması için de mahkemeye başvurduk. Kaymakamlık olarak bu türden kişilerin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmasına izin veremeyeceğimizi tüm sürücülerin bilmesini isterim. Sürücülerimizi dikkatli olmaları ve kurallara uymaları noktasında bir kez daha uyarmak istiyorum” dedi.

Kaza anının Mobese kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği belirtildi .
Kaynak: İHA