İhtiyaç Sahibi Ailelere, Küçükbaş Hayvan Dağıtıldı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yürüttüğü ''Hayvancılık Projesi'' kapsamında, ihtiyaç sahibi 4 aileye, 64 küçükbaş hayvan verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar SYDV Müdürü Süleyman Arı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap ve vatandaşlar katıldı.

Arı, yaptığı konuşmada, ihtiyaç sahibi ailelerin mesleklerini yürüterek gelir sağlaması ve vakıfa bağlı bir yaşam sürmemesi yönünde çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Sosyal güvencesi olmayan, köyde, beldede yaşayan, kendine ait merası, damı olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle hayvan alamayan ihtiyaç sahibi kişilere yönelik proje yürüttüklerini dile getiren Arı, şöyle konuştu:

''Proje kapsamında ailelere, 2 yıl ödemesiz, 6 yıl içerisinde faizsiz geri ödeme koşuluyla 15 gebe koyun ve bir 1 koç veriyoruz. Amacımız, ailelerin hayvanları çoğaltarak, bir yandan buradan geçimini sağlarken diğer yandan da borcunu zorlanmadan ödemesi. Hayvancılığın gelişmesine de katkısı olacağına inanıyoruz.''

Arap ise bölgenin coğrafi yapısına göre küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin uygun olduğunu belirterek, maliyetinin düşük ve bakımının kolay olmasının vatandaşlara önemli fırsatlar yaratacağına ve kar getireceğine inandığını anlattı.

Konuşmaların ardından Şanlıer, Arı ve Arap, Işıklar beldesinden 4 aileye toplam 64 küçükbaş hayvanı teslim etti.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA