İHH Ceylanpınar'da Mültecilerin Yanında

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’de yaşanan çatışmalardan dolayı Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesi ve civarındaki köylerden Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığınan Suriyeli ailelere, çeşitli yardımlarda bulundu.

İHH Ceylanpınar'da Mültecilerin Yanında
Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Ta başından beri Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettik, etmeye de devam ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bugün piyasa değeri yaklaşık 34 bin TL olan ayni yardımı bu ilçemizde evlerde kalan Suriyeli kardeşlerimize dağıttık. Bu yardım malzemeleri gıda, giyim ve barınma malzemelerinden oluşmaktadır. Daha önce de Ceylanpınar ilçemizde birkaç kez yardım dağıtım çalışmamız oldu. Gıda dağıtmıştık, ayrıca Ceylanpınar mülteci kampına İHH Vakfı olarak da bir TIR çocuk bezi ve 2 TIR elektrikli ısıtıcı (5 bin adet) dağıtmıştık. Yakında yaklaşık 15 TIR'dan oluşan 5 bin adet hijyen paketi ve 5 bin adet mini buzdolabını da Suriyeli kardeşlerimize vereceğiz inşallah."

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Özbudak ise, "Daha önce de Ceylanpınar'da ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize gıda yardımında bulunmuştuk. Şimdi de; giyim, battaniye, yorgan, yastık gibi yardımlarda bulunarak kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz" dedi
Kaynak: İHA