Çin Şirketi Duşanbe'ye Kamera Yerleştirecek

Çin'in dev telekomünikasyon şirketlerinden Huawei, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de “Güvenli şehir” projesini hayata geçirecek.

Proje kapsamında Duşanbe’nin bir çok yerine güvenlik kameraları yerleştirilecek. Tacik basınına göre, Tacikistan İçişleri Bakanlığı, söz konusu proje için Huawei şirketi yetkilileriyle sözleşme imzaladı. İmza törenine katılan Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazon Rahimov, proje sayesinde trafik kazaları ve caddelerde işlenen suçların tespit edilmesinin kolay olacağını söyledi.

Şirketin başkan yardımcısı Amy Lin projesinin iki aşamada hayata geçirileceğini kaydederek, birinci aşamasının Mayıs 2013 yılında bitirmeyi, bir sonraki aşamasının ise Kasım 2014’de sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Proje kapsamında Duşanbe’deki bütün sokaklara ve meydanlara güvenlik kamerası yerleştirilecek. Toplam maliyeti 22 milyon doları bulması beklenen projenin maliyetinin büyük bir kısmı Çin tarafından Tacikistan’a sağlanan kredi ile karşılanacak. Çin şirketi, proje sözleşmesi gereğince Tacik uzmanları eğitecek. Öte yandan, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Çin Huawei şirketi başkan yardımcısı Amy Lin’i kabul ederek proje hakkında bilgi aldı .