Atatürk Havalimanı’nda Hat Sergisi

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’daki TAV Galeri, tarihinde bir ilke sahne oldu.

Atatürk Havalimanı’nda Hat Sergisi
Faaliyetlerini yurt dışında sürdüren Bilal Akkaya’nın eserlerinden oluşan İslam Modern Hat Sanatı Sergisi’nin açılışı yoğun ilgi gördü.

Açılışa Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Sanatçı Bilal Akkaya eserlerinin 40 bine yakın havalimanı personeli ve milyonlarca yolcunun beğenisine sunulmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. THY Genel Müdürü Temel Kotil ise “Bizimkiler küçük işler. Böylesine zahmet gerektiren çok muhteşem eserlere imza atan Bilal Akkaya’yı yürekten kutluyorum. Bu sergiye bizim çok ufak bir katkımız oldu. Asıl büyük desteği TAV verdi. Bu yüzden TAV yöneticileri büyük bir teşekkürü hak ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından üzerlerinde çoğunlukla Allah lafzı bulunan eserlerden oluşan sergi protokol tarafından gezildi. Programın sonunda hat sanatçısı Bilal Akkaya, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’e üzerinde uçak motifine işlenmiş Allah yazılı hat eserleri hediye etti .
Kaynak: İHA