İHH Somali’de 840 Su Kuyusu Açtı

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu İHH Sakarya Şubesi Başkanı Ruhi Ademoğlu’nu ziyaret etti.

İHH Somali’de 840 Su Kuyusu Açtı
Ademoğlu, dernek olarak Somali’de 10 yılda 840 su kuyusu açtıklarını belirterek, AK Parti Sakarya Teşkilatının 10. yılda 10 su kuyusu kapsamında Somali’de yaptırılan su kuyularının fotoğrafları Uncuoğlu’na takdim etti. AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Çil ve Ersin Ellidokuz ile birlikte İHH Sakarya Şubesi Başkanı Ruhi Ademoğlu'nu ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, İHH Sakarya Şubesi Başkanı Ademoğlu, AK Parti Sakarya İl Teşkilatının geçtiğimiz yıl, 10. yılda 10 su kuyusu açtırmak için başlattığı kampanya sonucunda Somali'de açılan kuyuların fotoğraflarını İl Başkanı Recep Uncuoğlu'na takdim etti. Ademoğlu, "İHH'nın 10 yıldır sürdürdüğü su kuyusu projesi ile bugüne kadar Somali'de 840 adet su kuyusu açıldı. Her bir su kuyusu, açıldıktan sonra çıkan su, bütün sağlık taramalarından geçirilerek halkın kullanımına sunuluyor. Sizlerin de geçen yıl AK Parti Sakarya İl Teşkilatı olarak 10. yılda 10 su kuyusu kampanyası ile vermiş olduğunuz destek sayesinde 10 su kuyusu belirlemiş olduğunuz isimlerle açılıp hizmete girdi. Onların fotoğraflarını sizlere takdim ediyoruz" dedi.

Yardım kampanyalarına destek vermenin öneminden bahseden AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, yaşanan acılara seyirci kalınmayacağını, milletimizin inancında ve kültüründe "yardım"ın ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Uncuoğlu, "Dünyanın neresinde olursa olsun, bir yardım çağırısı varsa, orada bilfiil olunamasa da mutlaka bir yolla cevap verilmeli. İHH, uluslararası alanda ilk olarak Bosna savaşının yaralarını sarmak için çıktığı yolda, artık tüm diünyada yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışarak hızla ilerlemeye devam ediyor ve bizlere bu konuda aracı olarak, çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmemizi sağlıyor. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Üstenmiş oldukları bütün faaliyetlerde Allah'ın da yardımı ile başarılarının devamını diliyoruz" dedi .
Kaynak: İHA