Edirne’de Taraftar Kavgası: 1 Yaralı

Edirne’de, Olin Edirne-Beşiktaş basketbol maçını izlemeye gelen taraftarlar ile Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarları arasında kavga çıktı.Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı.

Edirne’de Taraftar Kavgası: 1 Yaralı
Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne ile Beşiktaş Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda karşılaştı.İki takım taraftarları arasında dostluk rüzgarları eserken, karşılaşmayı Beşiktaş 67-83 kazandı. Maçın ardından 100 kadar Beşiktaş taraftarları, meşhur Edirne tava ciğeri yemek için şehir merkezine geldi. Bu sırada ise, iddiaya göre maçtan çıkan Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarları, yemek yiyen Beşiktaş taraftarlarına sataştı. İki takımın taraftarları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, taraftarlar sopalarla birbirine girdi. Çıkan arbedede Mahsur Gülnihan isimli Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarı yaralandı. Olaylara müdahale eden polis yeterli olamayınca, iki grubu havaya tabancayla ateş atarak dağıttı.

Kısa sürede gelen çevik kuvvet polisleri ise grupları uzaklaştırdı. Çıkan olaylarda ise bir Beşiktaş taraftarı gözaltına alındı.

Aldığı darbeler nedeniyle yaralanan, Mahsur Gülnihan ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 otobüsle Edirne’ye gelen Beşiktaş taraftarları ise polis gözetiminde kentten ayrıldı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor .
Kaynak: İHA