Toki Evlerindeki Yangınzedeler Yardım Bekliyor

İçel'in Gülnar ilçesine bağlı Delikkaya, Kavakoluğu, Tepe ve Korucuk köylerinde 7 Temmuz 2008 tarihinde çıkan orman yangını sonrası TOKİ tarafından yapılan evlere yerleşen yangınzedeler sıkıntılarına çözüm bekliyor.

Toki Evlerindeki Yangınzedeler Yardım Bekliyor
Çıkan orman yangınında evleri yanan, sonra çadır ve Deniz Feneri'ne ait prefabrik evlerde kalan 62 kişi, TOKİ tarafından yapılan evlere yerleşti. Yangınzedelere teslim edilen evler, havaların yağmurlu olması nedeniyle su almaya başladı.

Evlerde kalan bazı vatandaşlar çare olarak evin akan yerlerine kovalar koyuyor.

"DEVLETİMİZ VAN İLİNE YARDIM YAPARKEN BİZLERİ UNUTTU" Yangınzede Hatice Çavdar, "Bizlerin yüreği yandı. Evlerimiz yandı, ama kimse bize sahip çıkmıyor. Evlerimiz akıyor, evlerimizin çok eksiği var. Evlerimizin önünde bulunan tuvalet kuyuları doldu taştı, hastalık saçıyor. Hangi kuruma başvurduysak bir sonuç alamadık. Benim gibi 62 kişi mağdur. Devletimiz Van iline yardım yaparken bizleri unuttu. Devletin yardım elini uzatmasını bekliyoruz." dedi.

Delikkaya Köyü Muhtarı Mustafa Sabır da şunları söyledi: "Köyümüzde yağan yağmurdan dolayı Kayabaşı'nda 26, Çeçalanı mahallemizde 21 ev tamamen suyun altında kaldı. Rögarlar doldu taştı, evlerimizde oturacak durumumuz kalmadı. Evlerimizin fiyatları 90-117 bin lira arası diyorlar, en ufak yağmurda akan evlerimize bizler bu parayı nasıl veririz? Devletimizin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz."Kavakoluğu Köyü Muhtarı Mehmet Kırlangıç ise köyde 6 evin TOKİ tarafından yapıldığını hatırlatarak, "70 metrekarelik 6 ev tamamen yağmur alıyor, evlerin damı akıyor. Evlerimizi kullanamıyoruz. Devletimizin bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu evlerin sonu ne olacak? Kış günü bizler ne yapacağız, zor durumdayız." dedi.