Bekir Bozdağ’ın Avusturya Temasları

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ziyaretlerde bulunmak ve Türk vatandaşlarla bir araya gelmek için bugün Viyana'ya geldi.

21-23 Aralık 2012 tarihleri arasında Avusturya'yı ziyaret edecek olan Bozdağ, Avusturya'daki vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşecek.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bugün ilk olarak Viyana İslam Federasyonu ve Viyana İslam Lisesi ziyaretinde, Başkan Muhammed Turhan ve İslam Lisesi Yöneticisi Kenan Ergün tarafından karşılandı. Bozdağ, buradaki Türk toplumu temsilcileriyle görüşmesinde, eğitimin Son derece önemli olduğunu belirterek, "Eğitim hem geleceği hem de dünyayı inşa etmektir" dedi.

Avrupa ülkelerindeki Türk vatandaşlarının, yaşadıkları ülkenin dilini de iyi derecede öğrenmeleri gerektiğinin altını çizen Bozdağ, "Avusturya'nın resmi dilini öğrenmek de çok önemli. Vatandaşlarımızın mutlaka, birlikte yaşadıkları toplumun dilini iyi öğrenmelerini önemsiyoruz" dedi.

STK'ların çalışmalarında birbirlerinin eksiklerini tamamlamaları gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Milli Görüş teşkilatının yurt dışında büyük bir başarı hikayesi yazdığını" belirterek, "Ama bu yeterli değildir. Bunun üzerine koymak lazım" diye konuştu.

Bozdağ,‘‘Çünkü hakikaten Milli Görüş Teşkilatları bu anlamda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kişiliğinin, kimliğinin, kültürünün, dininin, dilinin muhafazasında yaşadıkları toplumda o topluma daha fazla katkı sağlamaları, aynı zamanda Türkiye’ye daha fazla katkı sağlamaları, insanlığa daha fazla katkı sağlamaları konusunda büyük bir başarı hikayesi yazmıştır. Ben bu hikâyeyi yazmış olan herkesi tebrik ediyorum. Ama yetmez diyorum. Bunun üzerine koymak lazım. Eğer bir tane Türk, kendi dilini unutup başka bir dil öğrenirse o zaman biz vazifemizi tam yapmış olmayız. Bir Türk Avusturya’da Almancayı tam bir Avusturyalı gibi konuşuyor, aynı zamanda Türkçeyi de bir İstanbullu gibi konuşuyorsa biz o zaman görevimizi tam yapmış oluruz.‘dedi.

Kaynak: İHA