Barodan Tüketici Hakları Semineri

Balıkesir Barosu tüketici hakları konusunda meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Barodan Tüketici Hakları Semineri
Seminere; Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Av. Şükran Eroğlu ve Ankara Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara da katıldı

Balıkesir Barosu sosyal tesislerinde düzenlenen eğitim seminerinde tüketici hakları ele alındı. Ankara Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara, tüketici sözleşmesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Hakim Kara, bir sözleşmenin tüketici sözleşmesi olabilmesi için taraflardan birinin tüketici diğerinin ise müteşebbis olması gerektiğini kaydetti.

Yeni Türk Ticaret Kanununda tüketiciler için önemli maddeler olduğunu ifade eden Kara, tüketici sözleşmelerinde şekil zorunluluğu olmadığını söyledi.

Hakim İlhan Kara, “Yeni Türk Ticaret Kanununda 13 yerde tüketicilerden bahsediliyor. Şirket birleşmelerinde de tüketiciyi koruyan maddeler var” dedi.

Hakim İlhan Kara, tüketicinin dilediği yerde dava açabilme hakkı olduğunu bildirdi. Baroya kayıtlı avukatların ilgi ve dikkatle dinlediği Hakim Kara, ticaret mahkemelerindeki davalarda sayısal olarak artış olduğunu, bunda bireysel bankacılık işlemlerinden kaynaklı hukuki anlaşmazlıkların büyük etkisi olduğunu söyledi.

TÜKODER Genel Başkanı Şükran Eroğlu, avukatlara hitaben yaptığı konuşmada tüketici hakem heyetinin hukuki durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu .
Kaynak: İHA