Bandırma Belediye Başkanı Pekel Açıklaması

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , Sosyal Sorumluluk Projeler Kulübü, ''Mevlana'yı Anma ve Anlama Programı'' düzenledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, İİBF Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Mevlana'nın felsefesiyle ve düşünceleriyle çok önemli bir insan olduğunu söyledi.

Pekel, dünyanın dört bir tarafında tanınan Mevlana'nın anma etkinliklerini Bandırmalılarla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

''Mevlana'nın 'Gel, yine gel, ne olursan ol gel' anlayışındaki o hoşgörüyü, ölümü bile sevgiliye kavuşmanın güzelliği içinde paylaşan ve özellikle o korkuyu bir düğün havasına dönüştüren düşünceyi anlamak ve onu anmanın ötesinde arınmaya da bir vesile teşkil edeceğine inandığım güzel bir program olacak. Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık 2012, dünyanın sonu, yani kıyamet. Mevlana'nın gözüyle baktığımızda esas kıyametin sevgisizlik olduğunu görüyoruz. Kalplerde sevgi yoksa zaten kıyamet kopmuştur. Onun için birbirimizi karşılıklı sevme noktasında biraz gayretli olalım.''

Mevlana'yı anlamaya yönelik sözlerin ve şiirlerin okunduğu program, Ankara Kardelen Semazen Grubu'nun sema gösterisiyle sona erdi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA