Zeki Tuncer Halter’de Avrupa İkincisi

Erciyes Gençlik Ve Spor Kulubü sporcusu Zeki Tuncer, Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 23 yaş altı 56 kg erkeklerde 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa 2’incisi oldu.

29- Kasım-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İsrail’ in Eliat şehrinde düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda podyuma çıkan Erciyes Gençlik Ve Spor Kulubü sporcusu Zeki Tuncer, koparmada ilk hakkında 75 kg, ikinci hakkında 81 kg ve Son hakkında 83 kg kaldırdı. Zeki Tuncer koparmada 2. olarak gümüş madalya kazandı. Birinciliği ise İspanyol sporcu Michael Otera aldı.

Zeki Tuncer 2. Gümüş madalyasını, silkmede ilk hakkında 95 kg, ikinci hakkında 100 kg ve Son hakkında 111 kg’ı başarıyla kaldırarak kazandı. Birinciliği yine 133 kg ile İspanyol sporcu Michael Otera elde etti.

Zeki Tuncer, toplamda 194 kg’a ulaşarak 3. gümüş madalyasını aldı ve Avrupa 3’üncüsü oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Metin Özen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halterdeki gurumuz Zeki'yi ve Antrenörümüz Gökhan Taşçı' yı canı gönülden kutluyorum. Kayseri olarak spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bizler hangi branş olursa olsun sporun kültürünü ve başarılarını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA