Tıbbi Zorunluluk Olması Halinde Doğumun Sezaryen Ameliyatıyla Yapılmasına İlişkin Tasarı Yasalaştı

Meclis Genel Kurulu'nda, tatile girmeden önce, son mesai saatlerinde, tıbbi zorunluluk olması halinde doğumun sezaryen ameliyatıyla yapılmasına ilişkin tasarı yasalaştı.

TBMM'de, 2012 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında yaşanan önemli gelişmeler tarih sırasına göre şöyle:

1 Temmuz:

-Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Zana, görüşmenin, barışın gelmesine olumlu bir etki yapacağına inandığını belirterek, görüşmede Abdullah Öcalan'ın ev hapsine alınabileceğini, Oslo görüşmelerinin yeniden başlaması gerektiğini dile getirdiğini söyledi.

2 Temmuz:

-Kamuoyunda, ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen tasarı, yasalaştı. Kanuna göre, özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Kişiler arasında haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal edenlere verilen cezalar artırıldı.

3 Temmuz:

-CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır'da cezaevi, askerlik şubesi ve adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu kürsüsünde ceket ve kravatını çıkardı, pankart açtı.

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ile komisyon üyeleri, TBMM üyeler lokantasında ''Sağlığımız İçin Daha Az Tuz Tüketelim'' kampanyasını tanıttılar.

4 Temmuz:

-Sezaryen düzenlemesi yasalaştı. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanuna göre, tıbbi zorunluluk olması halinde doğum sezaryen ameliyatıyla yapılacak.

-TBMM, 21 saat süren son birleşiminin ardından tatile girdi.

9 Temmuz:

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Meclis'te cemevi açılmasına ilişkin talebine olumsuz yanıt verdi.

7 Ağustos:

-CHP, TBMM'yi, 14 Ağustos Salı günü toplanmak üzere olağanüstü toplantıya çağırdı.

14 Ağustos:

-CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantı çağrısı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için düştü.

19 Ağustos:

-TBMM'ye bağlı mekanlar 24. Dönem 1. ve 2. yasama yılında ziyaretçi rekoru kırdı. Meclis kampüsünü bu dönem içerisinde 413 bin, 1. Meclis binasını 201 bin ve Milli Sarayları 1 milyon 138 bin kişi ziyaret etti.

27 Ağustos:

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ulusal gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyLe bir araya geldiği toplantıda, kamuoyunda tartışılmak üzere 11 maddelik ''Teröre Karşı Ulusal Mutabakat'' önerisinde bulundu.

4 Eylül:

-Apaydın kampında incelemelerde bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, ''Askeri eğitim faaliyetini gözlemlemedik. Böyle bir faaliyete şahit olmadık'' dedi.

5 Eylül:

-CHP, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da içeren ''3. Yargı Paketi''nin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

6 Eylül:

-AK Parti ve MHP, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılması konusunda mutabakata vardı.

9 Eylül:

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'li milletvekillerinin GATA misafirhanesinde konaklayan şehit aileleri ve yakınlarıyla görüştürülmemelerine ilişkin, ''Ziyarete gelen, milletin vekilleridir. Milletin acısını paylaşmak için yaptıkları ziyaretin, mevzuat gerekçesiyle geri çevrilmesini asla doğru bulmuyorum'' dedi.

10 Eylül:

-CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılmasını istedi.

11 Eylül:

-Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

17 Eylül:

-Meclis'te, 1 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan yeni yasama yılı resepsiyonu terör olayları nedeniyle iptal edildi.

27 Eylül:

-Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi ile yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklife, Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de imza koydu.

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı ile ilgili olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA