Kuzova'da İlk Sulama 2013'te

Elazığ Kuzova Sulama Projesi'nin tamamlanan 1. etabına 2013 yılında su verilecek.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzova Sulama Projesi'nin tamamlanan 1. etabına 2013 yılında su verilecek olması dolayısıyla, sulamaya kavuşacak Dallıca, Dambüyük, Fatmalı, Koruk, Muratçık ve Pirinçci köyleri için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan durum raporu düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Elazığ Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Kuzova Sulama Projesi ve tamamlanan 1. etabı hakkında bilgiler verdi.

Proje kapsamında 219 bin dekar, birinci etapta ise 48 bin dekar alanın sulanabileceğini ifade eden Yiğitsoy, tamamlanan etapta suyun kapalı sistem borularla ulaştırılacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz ise Kuzova Sulama Projesi'nin 1. etabında yer alan köylerde öncelikle İl Özel İdaresi tarafından arazi toplulaştırılmasının yapıldığını belirtti.

İl Müdürlüğü olarak hazırladıkları raporla sulamaya açılacak köylerin tarımsal envanterini çıkardıklarını, mevcut durumu ve sulama sonrasını ele aldıklarını kaydeden Kaygusuz, rapor aracılığıyla üreticilere yol göstermeyi, alternatif ürün ve faaliyetler hakkında çiftçileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Toplantıya, Vali Muammer Erol ile kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA