Kamil Sönmez'e Veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Kamil Sönmez için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra siyaset, sanat ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Sönmez için Üsküdar Şakirin Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile sanat camiasından Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Belkız Akkale, Cengiz Kurtoğlu ve Yavuz Bingöl’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Tören sırasında Sönmez’in yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Cenaze namazının ardından Sönmez'in cenazesi, omuzlara alınarak araca taşındı

Cenazenin kaldırılmasının ardından soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sönmez'i ağırbaşlı kişiliği ile tanıdığını belirterek, “Kamil Sönmez, Türk Halk Müziği’nde iz bırakmış sanatçılarımızdan birisi. O Karadeniz türkülerini bütün Türkiye’ye sevdirdi. Onu önce müziğiyle, daha sonra sinemasıyla tanıdık. Oynadığı bütün rollerde, söylediği bütün türkülerde güler yüzlü, babacan bir sanatçıyı her zaman gönlümüzde tuttuk. Onu öyle hatırlayacağız, anacağız” dedi.

Sönmez’in çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Bakan Günay da, “Kamil Sönmez, ülkemizin değerli bir sanatçısıydı ama benim için ayrı bir özelliği var. Biz hemşehriyiz, hatta akrabalık ilişkilerimiz oldu. Çok eski yıllardan beri tanıdığım bir arkadaşımdı. Aynı sokaklarda, aynı mahallelerde beraber büyüdük. Gerçekten aramızda dostluk ilişkileri çok derindi. Bugün sadece Türkiye’nin önemli bir sanatçısını değil, aynı zamanda arkadaşımı kaybediyorum. Erken kaybettiğimizi düşünüyorum. Hepinizin ilgisine teşekkür ederim” diye konuştu.

Kamil Sönmez’in naaşı, vasiyeti üzerine memleketi Ordu’nun Perşembe ilçesine gönderilecek ve cumartesi günü toprağa verilecek .
Kaynak: İHA