Gurbetten Döndüler, Memleketlerinde Süt Üreticisi Oldular

Otuz yıla yakın Denizli’de yaşayan anne-oğul, 1.5 yıl önce kesin dönüş yaptığı köyünde hayvancılığın yapılmadığını görünce çevresinin en büyük süt üreticisi oldu.

Gurbetten Döndüler, Memleketlerinde Süt Üreticisi Oldular
Kabadüz ilçesinin Kirazdere köyü Aşuluk Mahallesi’nde yaşayan anne Fatma Özyurt ve oğlu Dursun Özyurt, 1.5 yıl önce memleketi Ordu’ya kesin dönüş yaptı. Yaşadıkları köylerinde kimsenin hayvan bakmamasına şaşıran anne oğul bir tane süt sığırıyla başladıkları hayvancılığa 1.5 yıl da 16 büyük baş süt sığırıyla çevresinin en büyük süt üreticisi oldu.

1.5 yıl öncesinde besiciliğe bir süt sığırıyla başladıklarını anlatan Dursun Özyurt, “Denizli’den köyümüze kesin dönüş yaparak geldiğimizde burada kimsede hayvan olmadığını gördük. Köyümüzde çevresinde kimsede hayvan yoktu. Köyde yaşayanların ve bizlerin süt ihtiyacı vardı. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için bir süt sığırı aldık. Daha sonra imkânlar doğrultusunda aldığımız hayvanların kimisinin parasını yaza kimisinin kurbana derken 1.5 yıl içerisinde 16 baş hayvanımız oldu. Bu işi büyütmeyi planlıyoruz. İnşallah daha da büyüteceğiz. Hayvanlarımızın sütünü, yoğurdunu, peynirini satıyor, etrafımıza faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Anne Fatma Özyurt da, “Besicilik yapmak zor, çok zahmetli iş. Fakat bu zor işin biz üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Başka işimiz yok bizim. Onun için gayetle bu işi yapıyorum” diye konuştu.

Kabadüz ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal Çelik ise, “Özyurt ailesi kombine işletmesi sahibiler. Aile köyüne ve çevresine çalışkanlığıyla örnek oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA